Přejít k hlavnímu obsahu

Sawyor nahrazuje Pipouska v eXtatus

10. 7. 2017 | 16:13 League of Legends
Po neúspěšném tažení na HITPOINT Finals 12 přichází pro eXtatus první změna v sestavě.
Výchozí obrázek

Po neúspěšném tažení na HITPOINT Finals 12 přichází pro eXtatus první změna v sestavě.

Jestli si fanoušek domácího League of Legends něco z posledních Svitav zapamatuje, jsou to dvě velké události. Jednak šlo o velký návrat Herdyna, jehož tým Play With Soul nakonec vybojoval bronzové medaile, v druhém případě se jungler týmu Alza.eXtatus Jan 'Piipous3k' Pipota ukázal s na českou scénu nevídaným trashtalkem. Tohle umění však převýšilo výkon jeho týmu na Summoner's Riftu a po prohrách s Inside Games i PWS skončil eXtatus bez výhry poslední.

Dnes máme týden po Finals a Piipous3k se s týmem loučí. Jeho další působiště prozatím není známé, vyloučen není ani přesun do zahraničí, v minulosti jsme jej mohli vidět v řeckém Teamu Arsenal. Pokud se však podíváme na jeho Facebook fanpage, visí zde jasný vzkaz: „HLEDÁM TÝM“.

V Hamburku ještě jako host, dnes je Sawyor již právoplátným hráčem eXtatus (Foto: Jan Barnet - eXtatus)

Změna přišla opravdu rychle, kdo se stává posilou týmu Alza.eXtatus? Novým junglerem není nikdo jiný než Jiří 'Sawyor' Libánský přicházející z konkurenčních Inside Games. Sawyor si se svými novými spoluhráči zahrál již v kvalifikaci a následném hamburském LAN finále Legend Series, kde eXtatus urval třetí místo. Je však velkým otazníkem, jaký byl motiv tohoto přestupu, když právě iG dokázali eXtatus na HITPOINT Finals 12 porazit a při své ostré premiéře před pár dny v jednom z domácích turnajů se ani se Sawyorem nepodařilo eXtatus své soky skolit.

Jak se podle vás bude eXtatus dařit s novou posilou nadále? Vrátí se mezi TOP3 naší scény?

Aktuální sestava Alza.eXtatus:

{#Česká Republika} Tomáš 'Mortsche' Anděl - Top Laner
{#Česká Republika} Jiří 'Sawyor' Libánský - Jungler
{#Česká Republika} Josef 'Shiage' Číko - Mid Laner
{#Slovenská Republika} Lukáš 'PiOk' Lőrinc - AD Carry
{#Slovenská Republika} Kamil 'kamilius1' Košťál - Support

Štítky: eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.