Přejít k hlavnímu obsahu

oKKo míří do zahraničí, posílí tým MOONWOLF

8. 1. 2019 | 12:21 PUBG: Battlegrounds
Jiří 'oKKo' Trojan je jedním z nejtalentovanějších domácích hráčů, čehož si pomalu začínají všímat i za hranicemi. Český reprezentant se v novém roce dočká své první mezinárodní štace, posílení týmu MOONWOLF potvrdil jeho kapitán a oficiální oznámení by mělo následovat do několika dní.
Alza Gaming oKKo
Alza Gaming oKKo

Jiří 'oKKo' Trojan je na domácí esportové scéně proslulým jménem. Svůj multitalent dvojnásobně potvrdil v soutěži Red Bull Ultimátní Hráč, avšak po dlouhá léta bylo jeho hlavním zaměřením CS:GO, ve kterém si zahrál za celou škálu předních domácích organizací a na svém kontě má účast na českém mistrovství či medaili z toho slovenského. Po krátkém pokusu s Battalionem 1944 však svou budoucnost plně přesunul na PlayerUnknown's Battlegrounds.

oKKo je společně se spajKKem jediným hráčem, který byl na soupisce České republiky v obou ročnících AUZOM Nations Cupu, mezi nimiž dokázal vytříbit své dovednosti, které pravidelně prokazoval v barvách Alza Gaming. S tímto týmem se mu na podzim podařilo triumfovat na Mistrovství Slovenska a z NVIDIA PUBG MČR 2018 si odvézt stříbrnou medaili. Kromě toho dvakrát vyrazil i do zámoří, kde bojoval o tisíce dolarů na turnaji Broadcaster Royale.

Alza Gaming oKKo

Nyní však přichází další kapitola jeho kariéry, snaha se prosadit v zahraničí. Před nedávnem si jeho zručnosti všiml Riccardo 'Washout' Beccaria, kapitán týmu MOONWOLF, kterého si P3tronass a EnRiico ještě s jedním krajanem přizvali na turnaje portálu Grunex. A italský hráč teď o víkendu prohlásil, že se sice s oKKem tváří v tvář nepotkával, ale ve statistikách zpozoroval jeho výjimečná čísla, což mu čeští spoluhráči dokázali potvrdit, že nejde o ojedinělý jev.

No a když MOONWOLF v prosinci posadili na lavičku OConnella, Washout si vzpomněl právě na českého hráče a rozhodl se jej spolu s dalšími vyzkoušet ve scrimech. Tam oKKo zaujal a 26. prosince se stal právoplatným členem týmu. Oficiální oznámení od italské organizace sice ještě nepřišlo, ale sám kapitán vše potvrdil a český hráč si již přejmenoval svůj hlavní herní účet, což si každý může ověřit na oKKově streamu, kterému se začal stále více věnovat.

oKKo tak tím pádem opouští Alza Gaming, jehož barvy hájil po většinu roku 2018 a budoucnost jehož PUBG sestavy je nyní i v rámci dalších změn na domácí scéně nejistá. Co se týče MOONWOLF, tak pro širší veřejnost nemusí jít o příliš známé jméno, ale tento tým se letos například dokázal probojovat na finále přední ligy GLL, kde skončil pátý, největším úspěchem pak zřejmě bylo třetí místo z OGA PIT Invitationalu. Do PUBG Europe League se sice tým neprobojoval, ale kvalifikace do Contenders se blíží a právě to bude hlavní cíl nového složení po angažování oKKa.

Sestava týmu MOONWOLF:

 Itálie Riccardo 'Washout' Beccaria
 Rumunsko Eduard 'EduCoz' Condurache
 Rakousko Armin 'Resu' Madl
 Česká republika Jiří 'oKKo' Trojan

Štítky: oKKo, MOONWOLF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.