Přejít k hlavnímu obsahu

Star Wars zážitek k dostání i v augmentované realitě

9. 9. 2017 | 12:30 Všechny hry
Virtuální realita je hitem posledních let a táhne a miliony prodaných kusů headsetů Oculsu Rift, HTC Vive a PlayStation VR to jasně dokazují.
Výchozí obrázek

Virtuální realita je hitem posledních let a táhne a miliony prodaných kusů headsetů Oculsu Rift, HTC Vive a PlayStation VR to jasně dokazují.

O tom ví své i samotné Disney, a proto se kromě tohoto segmentu rozhodlo investovat také do augmentované reality, která je poslední dobou spojována především s hologramy a Microsoft HoloLens. Zatím tuto šanci využilo jen několik málo společností a i tady platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Novinku Disney oznámilo na D23, vlastním veletrhu probíhajícím jako každý rok v Anahaimu v Kalifornii. Rovnou přišla řeč také na spolupráci s filmou Lenovo. Ta dodá potřebný hardware a především headsety, které AR zprostředkují.

Chystaná AR hra ponese název Star Wars: Jedi Challenges, ovšem celkově půjde pouze o kolekci miniher. Mezi ty se zařadí například holografické šachy a pochopitelně hrátky se světelným mečem, o kterých určitě snil nejeden fanda tohoto univerza. Datum vydání zatím oznámeno nebylo, ale jak je z popisu patrné, zatím se jedná jen a pouze o určitý prototyp a experiment. Zatím bohužel nemůžeme očekávat plnohodnotnou hru, a už vůbec ne takovou, jako Star Wars Battlefront, nicméně pořád se jedná o příjemné zpestření běžného hraní. Inspirovat by se měly i ostatní společnosti, především ty zaměřené na mobilní trh.

Ke všemu vám bude stačit pouhý mobilní telefon s nainstalovanou aplikací a speciální VR brýle, respektive headset. Na detaily si zatím musíme počkat, a byť se jedná rozhodně o zajímavou inovaci, díru do světa nejspíš neudělá. Do virtuální a augmentované reality začal fušovat také Apple se svým ARkit pro iPhone. Kdoví, třeba se jednou budeme prohánět po Tatooine a dalších planetách v plnohodnotném provedení. Jisté je, že na rozdíl od jiných technologií neupadá virtuální realita v zapomnění a naopak se na ní soustředí co nejvíce vývojářů.