Přejít k hlavnímu obsahu

Hazardní hry mezi dětmi?!

17. 10. 2017 | 00:10 Counter-Strike 2
Hazard mezi dětmi?!Je to problematika, která nás tíží již nějaký ten pátek, neustále se rozvíjí a nejde ji zastavit. Týká se to právě hazardu v počítačových hrách. Problém takzvaný "gambling" vznikl již před více než 2,5 tisíci lety v Číně, kde vznikla karetní hra u které hráči sázeli peníze. My však dnes budeme mluvit tématicky a to o hazardu, který pronikl až do světa počítačových her.
Výchozí obrázek

Hazard mezi dětmi?!

Je to problematika, která nás tíží již nějaký ten pátek, neustále se rozvíjí a nejde ji zastavit. Týká se to právě hazardu v počítačových hrách. Problém takzvaný "gambling" vznikl již před více než 2,5 tisíci lety v Číně, kde vznikla karetní hra u které hráči sázeli peníze. My však dnes budeme mluvit tématicky a to o hazardu, který pronikl až do světa počítačových her.

Gambling

Poker je jeden z nejhranějších hazardních her. - Zdroj: www.linkedin.com

Hazard, nebo také gambling v počítačových hrách vznikl již dříve v podobě Pokeru, Blackjacku na různých herních portálech, kde se vyskytovalo několik tisíců her. Závažný začal být hazard na počítačích až když začla růst touha po sázení na zápasy v esportu. V tu dobu začaly vznikat všelijaké stránky ohledně sázení na různé zápasy. Postupem času se však pouhé sázení změnilo na pravé hazardní hry, jako je například Blackjack, Coinflip, Poker, ale také na otevírání beden či koňské dostihy. V případě reálného světa je hazard problematika dospělých osob, kteří do herny mohou vstoupit až po dovršení 18-ti let, na počítači je to však naprosto jinak.

Ve virtuálním světě se vydávají lidé za jiné, tvoří si falešné účty a provozují kyberšikanu a jiné nepříliš správné praktiky. To se však týká také dětí, či teenagerů, kteří mimo to denně prohrávají miliony korun na hazardních stránkách například spojené s hrou Counter Strike: Global Offensive. Taková stránka funguje na principu, který může porazit jen ten, který má velice dobrou vůli, štěstí a dokáže se ovládat. Ten, kdo to však nedokáže, vyhraje i několik set dolarů, ale jelikož chce ještě víc, skončí vždy na nule.

Na jedné stránce mohou lidé bez problému utratit během 15 sekund 200€

Tento problém se pokoušila vyřešit i společnost, která sama produkuje virtuální měnu na těchto stránkách. Ano, touto virtuální měnou jsou právě skiny. Byla to samotná Valve, vývojářská společnost, která vytvořila hru Counter Strike: Global Offensive, kde je možné vyhrát skiny a následně také jednoduše skiny prohrát či se nechat okrást. Nejen, že princip těchto stránek zkomplikovala, dokonce požádali dopisem nejvýznamnější hazardní stránky, aby ukončily tuto aktivitu.

Ačkoliv tyto stránky opravdu činnost ukončily, mrknutím oka se začaly vytvářet další a další stránky a to v řádu dní. Děti tak nadále každý den prohrávají nepředstavitelné sumy ve hře, kde si neuvědomují cenu peněz. Tato problematika se neustále šíří, stejně jako v dávných dobách mor...