Přejít k hlavnímu obsahu

Denyk: Na papíře jsme na scéně jedničkou

23. 10. 2017 | 02:20 League of Legends
Mistrovství Slovenska v League of Legends mělo jednoho velkého favorita. eSuba přijela do Bratislavy s jediným cílem a to si vybojovat jistý postup na MČR 2017. To se díky spanilé jízdě až ke zlatým medailím povedlo a my jsme si k rozhovoru pozvali kapitána Petra "Denyk" Haramacha, který se letos popere o rekordní čtvrtý mistrovský titul. Mimo to se domácí jednička na pozici supporta rozpovídala i o zahraničním angažmá nebo problémech české scény.
Výchozí obrázek

Mistrovství Slovenska v League of Legends mělo jednoho velkého favorita. eSuba přijela do Bratislavy s jediným cílem a to si vybojovat jistý postup na MČR 2017. To se díky spanilé jízdě až ke zlatým medailím povedlo a my jsme si k rozhovoru pozvali kapitána Petra "Denyk" Haramacha, který se letos popere o rekordní čtvrtý mistrovský titul. Mimo to se domácí jednička na pozici supporta rozpovídala i o zahraničním angažmá nebo problémech české scény.

Po nějaké době tě zase vítám. Začneme jednoduše - jak se zrodil tvůj příchod do eSuby? Nevadí ti rivalita, když jsi třikrát tuhle organizaci porazil ve finále MČR?

Zdravím všechny příznivce League of Legends! Do eSuby jsem se dostal tak, že kluci z mého bývalého českého teamu přešli k eSubě a měli jsme již na začátku domluvu, že si MČR a nějaké turnaje zahrajeme spolu. Rivalita mi vůbec nevadí a jsem rád, že tento rok budu moci reprezentovat eSubu a pokusím se udělat vše pro to, abych vrátil titul do této věhlasné české organizace.

Jak jsi spokojený s aktuálním složením vaší sestavy? Cítíš se být domácí jedničkou?

S aktuální sestavou jsem velice spokojený. S klukama se dobře známe a rozumíme si jak po stránce herní, tak i po stránce kamarádské a myslím si, že co se týče papírové soupisky, jsme na scéně jedničkou.

Na MSR sice chyběli nejsilnější konkurenti, ale i tak jste hned první zápas ztratili hru. Popiš fanouškům, jak a proč se tohle stalo.

Ano, to máš pravdu, na MSR nebyl žádný silný soupeř. Nejsilnějším soupeřem pro nás byly podmínky a proto jsme byli nuceni první hru hrát ve čtyřech, ale i přesto soupeř po pádu našeho nexusu napsal „gg“. (smích)

Kromě toho vám v Bratislavě nikdo nesahal ani po kotníky. Ve vší upřímnosti, šli jste si sebevědomě pro jasné vítězství nebo jsi od někoho ze soupeřů čekal alespoň trochu větší odpor?

Nečekal jsem od nikoho odpor vzhledem k tomu, co tam bylo za týmy. Věděl jsem, že pokud budeme hrát zkušeně a kontrolovaně, žádný soupeř na nás nemá.

Ordno nám nedávno v rozhovoru řekl, že je na scéně eSuba, eXtatus, Inside Games a pak dlouho nic. Jak ty vidíš stav domácí scény? Proč tu chybí nějaké mid-tier týmy, co by dokázaly potrápit? Souhlasíš s elitní trojkou?

Myslím si, že při trošce tréninku každý tým může překvapit. Na české scéně vždycky byly dva až tři silné celky a pak dlouho nic, což je zapříčiněno změnami v sestavách a povahou hráčů, kteří si stále myslí, že to nejlepší je změna v soupisce místo sebekritiky a tvrdé práce. Co se týče elitní trojky, tak s Ondrou naprosto souhlasím.

Mistrovská pětice eSuby, zleva: Denyk, Jejky, Humanoid, Sheriff, odstranovac (Foto: eSuba)

Co si myslíš o kvalitách návratilce Freeze v porovnání s dalšími českými a slovenskými AD Carry, kterých máme kvalitních hned několik? Kdo jiný než support by tohle mohl srovnat.

Je určitě super, že se Aleš snaží pomoct CZ/SK scéně! Co se týče porovnání s ostatními, tak naše scéna vždycky měla z nějakého důvodu hodně talentovaných AD Carry. Z hlediska herního bych Aleše hlavně ocenil co se týče zkušeností, a proto se ho také obávám nejvíce na MČR. Avšak si myslím, že celkově je zde by far nejlepším ADC sheriff.

Když se zasníš, dokážeš si představit, že byste s Freezem odešli do zahraničí společně, do jednoho týmu? Hráváte někdy spolu alespoň duoQ, rozumíte si herně nebo právě naopak?

S Aleškem jsme dobří kamarádi, takže pokud by se tato příležitost naskytla, tak bych do ní za dobrých podmínek klidně šel. DuoQ spolu občas hrajeme a rozumíme si jak herně, tak i v reálném životě.

Nemůžu se nezeptat. Kromě eSuby stále ještě aktivně hraješ ve Španělsku. Jak se ti tam daří a jak se vůbec dá skloubit hraní ve dvou týmech najednou? 

Ano, mimo jiné jsem pod smlouvou se španělským klubem The G-Lab Penguins, za který hraji španělskou nejvyšší ligu LVP (španělská LCS) a tam se nám daří celkem dobře. Celá sezóna obsahuje tři hlavní eventy a na dva z nich jsme se již kvalifikovali. Co se týče skloubení, tak vzhledem k tomu, že nejsem jediný z eSuby, kdo účinkuje také ve Španělsku (Humanoid), tak jsme na tom tak nějak stejně. Moc netrénujeme, ale za to přinášíme zkušenosti z vyšších soutěží, které se nám doufám podaří na důležitých tuzemských turnajích zúročit. 

Závěr sezóny stejně jako tohoto rozhovoru se blíží. Jaký je tvůj největší cíl? Čtvrtý titul mistra ČR je hodně lákavý, co?

Můj největší cíl v dohlednu je se co nejlépe uchytit ve španělské lize, ze které se má časem stát LCS. Co se týče dalšího titulu mistra ČR, tak samozřejmě, že jej chci vyhrát, ale bude to velice těžké – tak jako každý rok.

Díky moc za tvůj čas, nyní máš prostor na libovolný vzkaz pro všechny své fanoušky.

Chtěl moc bych poděkovat organizaci eSuba za super zázemí, dále taky všem fanouškům, jak už mým, tak celé naší sekce, a doufám, že nás budete nadále podporovat! 

Štítky: Denyk, eSuba, msr
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.