Přejít k hlavnímu obsahu

Snax: Virtus.pro zase mezi top týmy!

28. 10. 2017 | 23:00 Counter-Strike 2
Blíží se nám grandfinále turnaje EPICENTRUM. Do toho se k nemalému překvapení všech dostalo i dlouhou dobou váhající Virtus.pro. Specifickou perspektivu na toto téma přináší samotný polský veterán Snax. Jak se Virtus.pro podařilo porazit v úvodních kolech EPICENTRA současnou světovou jedničku FaZe a mnohé další postřehy najdete v následujícím rozhovoru.
Výchozí obrázek

Blíží se nám grandfinále turnaje EPICENTRUM. Do toho se k nemalému překvapení všech dostalo i dlouhou dobou váhající Virtus.pro. Specifickou perspektivu na toto téma přináší samotný polský veterán Snax. Jak se Virtus.pro podařilo porazit v úvodních kolech EPICENTRA současnou světovou jedničku FaZe a mnohé další postřehy najdete v následujícím rozhovoru.


Poslední dobou jste se potýkali s mizernou formou. Co vám tady na EPICENTER pomohlo chytit druhý dech?

Poslední dobou to byla opravdu katastrofa. Měli jsme problém s tím, že jsme každý hledali problém v těch druhých a nebyli jsme schopní se z toho nějak sami poučit. Až na ELEAGUE jsme pořádně začali řešit problémy jako tým. Konečně to začíná vypadat, že si zase společně rozumíme. Nic nás proto neruší od plného soustředění se na hru. Jen díky tomu teď můžeme hrát na 100% a vyhrávat. 

Váš první zápas s SK nebyl narozdíl od toho s Gambitem nijak oslnivý. Jak jste se dokázali vzchopit?

Pokud budu mluvit jen za sebe, tak mně osobně dost nesedla moje pozice u hraní. Když jsem se po zápase díval na fotky, zarazilo mě, jak málo místa jsem měl kolem ruky. Nemohl jsem tak skoro vůbec volně hýbat myší. Další věc je, že už se snažíme mnohem víc každý pomáhat Tazovi s vedením.

Prohrát první mapu proti FaZe 2-16 je dost velký zásah morálky. Pomohlo vašemu sebevědomí v další mapě, že FaZe Cobblestone příliš nehraje?

Taz udělal obrovský kus práce před zápasem. Dobře jsme věděli, že Nuke a Cobblestone umíme zahrát velice dobře. Takže jsme mohli hned od začátku ukázat, co v nás je. To samé platilo i pro mojí hru, bylo to mnohem lepší než předchozí dny. Pořád ale musím najít ten potřebný stav soustředění a klidu. Můj tým mi naštěstí výrazně pomáhá.

Zkus mi popsat, co se stalo v posledních 10 vteřinách závěrečného kola na Infernu. Vypadalo to, že FaZe uhrají prodloužení.

Zbývalo posledních pár sekund. Spoluhráči mi říkali ať radši savnu, protože FaZe šli na B a my jsme s byalim byli každý na jiném plantu. Naštěstí se nám zázračně každému podařilo dát kill a zachránit tak situaci. 

Nedávno jsi napsal post, ve kterém kritizuješ Taze a Nea. Zatím to ale vypadá, že Neovi se na EPICENTRU daří, co bys k tomu chtěl říct?

Určitě v tom nebyl nějaký záměr si stěžovat. Všechny spoluhráče mám rád, hrajeme spolu už přes čtyři roky. Bral jsem to hlavně jako takový kopanec, který by nás nabudil k lepším výkonům. Jak Neovi tak Tazovi se teď daří skvěle a jsem za to moc rád. Momentálně to vypadá, že já jsem ta nejhorší část týmu. Můj přínos je skoro jenom v té komunikační podpoře týmu. Jak jsem říkal, potřebuju zase najít to ztracené sebevědomí a znovu se do toho dostat.

Téměř jediný pasha podává poslední dobou stabilní výkony. Čím to, že ho nic narozdíl od ostatních nerozhodilo?

Z velké části je to tím, že se mu do značné míry uzpůsoboval celý náš herní plán. Mohlo se tak soustředit jen na svojí hru a neřešit zbytek. Nebál bych se proto říct, že je i díky tomu v současnosti jedním z nejlepších sniperů na světě. Srovnal bych ho například i s Fallenem. Doufejme, že se do podobného rozpoložení dostane celý tým a budeme zase patřit mezi top.

Zdroj: HLTV
Štítky: Snax, Virtus.pro