Přejít k hlavnímu obsahu

Matty: Na bootcampu jsme trénovali téměř nonstop

7. 11. 2017 | 22:02 Hearthstone
Narozdíl od Clash Royale bude mít premiérová účast Hearthstone v rámci Vodafone MČR v mobilních hrách v řadách svého obhájce. Karetní mág Matyáš 'Matty' Kalužný z týmu Inside Games sice postoupil až v poslední možné chvíli, ale v čele nejpočetnějšího týmu na Vodafone Mistrovství ČR v Hearthstone se bude snažit o navázání na loňský úspěch. Tady je jeho rozhovor!Matty, jaktože se ti povedlo letos postoupit až na poslední chvíli?
Výchozí obrázek

Narozdíl od Clash Royale bude mít premiérová účast Hearthstone v rámci Vodafone MČR v mobilních hrách v řadách svého obhájce. Karetní mág Matyáš 'Matty' Kalužný z týmu Inside Games sice postoupil až v poslední možné chvíli, ale v čele nejpočetnějšího týmu na Vodafone Mistrovství ČR v Hearthstone se bude snažit o navázání na loňský úspěch. Tady je jeho rozhovor!

Matty, jaktože se ti povedlo letos postoupit až na poslední chvíli?

Dalo by se říct, že jsem letošní formát celkem podcenil. (smích) Semtam jsem si nenahlásil turnaj nebo se do nějakého nepřihlásil a pak to dopadlo tak, že jsem končil hned za posledním postupovým místem na sklizeň. Potom, co jsem viděl line-upy na lastcall, tak jsem myslel, že se letos na MČR už ani nepodívám, ale nakonec se zadařilo a postoupil jsem.

Jak moc si šance obhájit titul mistra ČR ceníš? Jak sis vůbec v průběhu roku svoji trofej užil?

No určitě jsem rád, že tu příležitost mám a pokusím se obhájit. Pohár jsem u sebe neměl. Stačilo mi, že jsem ho po finále zvedl nad hlavu a pak jsem ho nechal u iG.

Loni byl M1LAN stříbrný, letos ho na MČR neuvidíme. Je domácí scéna opravdu tak vyrovnaná až nevyzpytatelná?

Spíš je to formátem. Letos hráč nemusel ukázat konzistentní výsledek a stačilo, aby se dostal na sklizeň, kde mohl kdokoliv highrollnout.

Kdo tě naopak překvapil, že se do Brna probojoval? A neboj se jmenovat někoho ze svých spoluhráčů.

Ze spoluhráčů určitě nikdo. Všichni to jsou kvalitní hráči. (smích) Pak tam je pár hráčů, které podle mě nehrají moc dobře, ale zadařilo se jim třeba na sklizni narozdíl od hráčů jako Jára Vyskočil nebo Pokrovač. Nechci, aby si to brali špatně, tak je jmenovat nebudu. 

Jak moc ovlivní boje na MČR aktuální meta oproti tomu, kdo byl například v průběhu sezóny ve formě?

Většina sezony byla v Conquestu, kde je udělat dobrý line-up hrozně jednoduché. MČR je narozdíl od toho v Last Hero Standing, takže bude hrát roli i připravenost. Bohužel v metě je teď málo decků, takže udělat LHS line-up taky nebude moc těžké. Myslím si tedy, že jednotlivé zápasy budou dost vyrovnané.

Máš nějaký klíč, jak se správně na akci takového formátu připravovat? Kolik tomu denně v týdnu před MČR obětuješ?

Samozřejmě mám, ale zveřejňovat to moc nechci. (smích) Začal jsem se připravovat už od chvíle, kdy jsem postoupil, takže nemusím nic dohánět na poslední chvílí a spíš si věci jen dopiluji. Kolik hodin denně přesně nevím. Přes týden třeba 5 až 6 a teď o víkendu, co byl, tak jsme měli bootcamp a trénovali téměř nonstop.

Zkus nadhodit svůj objektivní tip, kteří hráči se letos utkají ve finále a jakým poměrem zápas dopadne?

To je těžké, když ještě neznám line-upy. Momentálně znám jen ty od lidí z iG a myslím, že mají na to urvat medaile, takže tipoval bych čistě iG finále, ve kterém ideálně v něm budu já.

Kdybys měl vypíchnout jednu věc, na kterou se na MČR nejvíce těšíš, jak bys fanoušky do Brna přilákal?

Bude tam Pardub!

Díky za rozhovor, nyní máš prostor na libovolný vzkaz na závěr.

Určitě doražte a doufám, že mi budete fandit!

Štítky: Inside Games, Matty
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.