Přejít k hlavnímu obsahu

Cekutka: Letošní MČR bude to nejnapínavější!

8. 11. 2017 | 17:57 League of Legends
Poslední dva roky se radoval v barvách týmu Fraternitas, na letošním finále MČR v League of Legends na sebe oblékne tmavě modrý dres Inside Games Tribunal. Vladimír 'Cekutka' Mrkáček se dlouhodobě drží mezi tím nejlepším na své pozici topaře a to se bude snažit uhájit i letos. Jak se s týmem na zisk zlatého hattricku připravuje a jak vidí šance nejžhavějších konkurentů?Takhle na úvod se tě zeptám, jak se vůbec dala dohromady vaše současná parta hráčů Inside Games?
Výchozí obrázek

Poslední dva roky se radoval v barvách týmu Fraternitas, na letošním finále MČR v League of Legends na sebe oblékne tmavě modrý dres Inside Games Tribunal. Vladimír 'Cekutka' Mrkáček se dlouhodobě drží mezi tím nejlepším na své pozici topaře a to se bude snažit uhájit i letos. Jak se s týmem na zisk zlatého hattricku připravuje a jak vidí šance nejžhavějších konkurentů?

Takhle na úvod se tě zeptám, jak se vůbec dala dohromady vaše současná parta hráčů Inside Games?

Naše parta se složila především z iniciativy Tomáše Kněžínka, našeho kouče a bratra Freeze, který chtěl složit na MČR tým, který by mohl konkurovat a znepříjemnit cestu top CZ/SK týmům.

Obhájí v novém dresu Cekutka své dva mistrovské tituly?

Ty sám jsi dvojnásobný obhájce a letos jedeš na zlatý hattrick. Je právě tohle ten hlavní motor k prvotřídním výkonům?

Na letošní MČR se strašně těším už jen právě kvůli tomu, že můžu zde zkusit obhájit svůj druhý titul a zabojovat právě o již zmíněný třetí. Na turnaj se velice těším a přípravy probíhají v plném proudu.

Pokud vezmu v potaz individuální dovednosti, jak se hodnotíš v konkurenci s domácími topaři, které uvidíme na MČR?

Konkurence je letošní rok hodně silná. Myslím si, že proti mě můžou mít převahu toplaneři jako Mortsche a Odstranovač, ale rád bych zde zmínil i Herdyna, jelikož se vážně zlepšil a momentálně obdivuji jeho výkony, které podává i přes tak dlouhou pauzu s kompetetivním hraním.

Abych také ohodnotil sám sebe, tak dle mého názoru, pokud podám výkon hodný dvojnásobnému mistrovi ČR, dokážu obhájit svojí dominanci na toplane. Každopádně jsem velmi zvědavý a může přijít i naprostý opak.

Souhlasíš s tvrzením, že Freeze je váš hlavní tahoun, nebo jsou přednosti IGT globálnější a každý "může potahat"?

Souhlasím s tím, že Freeze je hlavní ikona našeho týmu, a tím pádem i nejrespektovanější hráč, ale určitě nesouhlasím s tím, že je to ten hlavní tahoun. Myslím si, že každý z našeho týmu dokáže ukázat vysoké kvality a já svým spoluhráčům věřím. Především zoiren nebo Tarky.

Cekutkův (druhý zleva) mistrovský tým Fraternitas roku 2015

Dlouhodobě se mluví o konkurenci elitní trojky - eSuby, eXtatus a Inside Games. Jak tuhle rivalitu vnímáš?

Jsem zvědavý, jak se toto trio mezi sebou popere. Určitě to bude zajímavá podívaná a bude okolo toho hodně hype. Věřím, že by to mohly být i velice kvalitní zápasy, kde se bude každý celek snažit se ukázat jako ten nejlepší. Jako favorita z této trojice vidím eSubu.

A naopak, když se podíváš na zbylé účastníky MČR, koho vidíš jako možného černého koně, se kterým nikdo nepočítá?

Je škoda, že na MČR neuvidíme PWS, jelikož by se z horkého tria stala najednou žhavá čtyřka, ale bohužel. Abych kápl božskou, tak jsem se nijak nepřipravoval na ostatní týmy, které postoupily. Za černého koně vyberu tým čiště podle zvučnosti jejich jména na scéně a to bude Team Brute.

Řekni nám svůj tip, kdo se letos utká ve finále a jakým poměrem zápas dopadne?

Ve finále vidím eSubu proti eXtatusu se skórem 2:1 pro eSubu.

Cekutkův mistrovský tým Fraternitas roku 2016 (první hráč zleva)

Kdybys měl vypíchnout jednu věc, na kterou se na MČR nejvíce těšíš, jak bys fanoušky do Brna přilákal?

Atmosféra. S každým ročníkem je to čím dál tím úžasnější a určitě stojí za to se tam podívat a zafandit svému oblíbenému celku.

Děkuji za rozhovor! Nyní máš prostor na závěrečný vzkaz našim čtenářům.

Rád bych poděkoval všem fanouškům Inside Games Tribunal za jejich úžasnou podporu, kterou nám dávají. Připravujeme se každý den na to, abychom dokázali potrápit favorizované celky. Určitě sledujte každý zápas, jelikož letošní MČR bude zatím to nejnapínavější ze všech! 

Štítky: Inside Games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.