Přejít k hlavnímu obsahu

17 miliónů za dva skiny?! V Číně proběhl nejdražší obchod historie

22. 6. 2021 | 16:30 Counter-Strike 2
Bezpochyby velkou část hráčů CS:GO zajímají skiny na všemožné zbraně a jsou ochotni do nich investovat nemalé peníze. Existují ale i případy, nad kterými nám rozum už nepřestává stát. Jedním z nich je i ten z 19. června, který se do historie zapíše jako doposud ten nejdražší. Čínský uživatel zaplatil za dva skiny v přepočtu téměř 17 miliónů českých korun!
Dragon Lore
Dragon Lore
Zdroj: esports.com

Skiny a CS:GO, to jde opravdu dohromady. Hráči se přehánějí v tom, kdo má lepší nůž nebo si více vydělal z obchodů. Obvykle se do těchto virtuálních předmětů zainvestují stovky, možná tisíce korun, jeden případ z Číny ale zašel do mnohonásobně vyšší sféry. Tamější hráč si zakoupil skiny v hodnotě 780 000 amerických dolarů, což je v přepočtu téměř 17 miliónů korun! A jaké to byly?

Z obchodu, jenž proběhl 19. června, získal tento nadšenec nejdříve legendární Souvenir AWP | Dragon Lore FN! Tento skin s rozzuřeným drakem ve svém středu sice stojí „pouze“ okolo 300 000 dolarů, to by na něm ale nesměly být samolepky. A ne jen tak ledajaké. Na této pušce se totiž usmívají hned čtyři Titan (Holo) | Katowice 2014 samolepky, z nichž každá stojí přes čtyřicet tisíc dolarů. 

Druhý skin z tohoto neuvěřitelně drahého obchodu je na často užívané AK-47, a to konkrétně lehce opotřebené AK-47 | Case Hardened s technologií StatTrak, která neustále ukazuje počet zabití. Tak jako u AWP zde opět můžeme vidět čtyři Titan (Holo) | Katowice 2014 samolepky, které ale určitě nedodají tu největší hodnotu, neboť samotná zbraň stojí jen něco okolo 250 dolarů. Je zde ale jeden háček. Case Hardened je totiž skin, na jehož ceně se kromě kondice podílí i pattern, respektive v podstatě podíl leskle modré barvy se zbytkem. V tomto případě se jedná o pattern 661 (blue gem), který je krom svého nádherného vzhledu díky téměř celomodré prostřední části i extrémně vzácný a drahý!

Je vidět, že se toho blíže neznámý uživatel nebál a byl schopen utratit tolik peněz. Určitě ale věděl, proč to dělá, neboť tyto skiny mohou na své ceně stoprocentně vyrůst i v krátkodobém horizontu. A co vy? Udělali jste si někdy radost a pořídili si také nějaké skiny, i když mnohem levnější a přijatelnější?

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.