Přejít k hlavnímu obsahu

Inside Games jsou krůček od postupu do finále PEL-C. Co na to hovoří kapitán PiXeL1K?

4. 3. 2019 | 23:13 PUBG: Battlegrounds
První český profesionální PUBG tým Inside Games má za sebou dvě třetiny bojů v úvodní fázi PEL Contenders, druhé nejvyšší evropské soutěže. Modrobílé logo s českou vlajkou najdeme na parádním čtvrtém místě, a tak jsme si před závěrečným hracím týdnem pozvali na krátký rozhovor kapitána týmu.
PUBG Europe League
PUBG Europe League

Inside Games ve složení PiXeL1K, Odstřelovač, sundej_boty a Zampeek byli mezi 32 týmy PUBG Contenders League nalosováni do skupiny B, která do hry vstoupila až o druhém hracím týdnu. Hned úvodní den byl nervózní a kvůli opakovaným technickým problémům proběhlo několik remaků, na českého zástupce to ale nijak nezapůsobilo.

Inside Games dokázali hned na úvod pátečního dne vyhrát svoji první hru a z nejlepší desítky až do nedělního večera nevypadli. Právě v závěrečné hře získali svůj druhý Chicken Dinner, díky čemuž se ve své skupině vyšplhali na čtvrtou příčku a hlavně dokázali odskočit svým sokům. Pro postup do finále s jistotou minimálně udržení se v soutěži stačí o pátečním a nedělním hracím dnu tento týden IG zahrát alespoň průměrné výkony.

Odstřelovač se nyní nachází na třetím místě v počtu uděleného poškození a jeho parádní granát je dokonce nejsledovanějším klipem tohoto týdne! Pokud vás však zajímají pocity kapitána týmu PiXeL1Ka, čtěte níže.

S jakými očekáváním s ohledem na konkurenci jste šli do boje?

Popravdě jsem očekával, že se budeme nacházet někde kolem 8.-10. místa, tudíž je pro mě 4. místo milé překvapení. 

Jak se postupně vyvíjely vaše výkony, šly den ode dne razantně nahoru?

Neřekl bych, že naše výkony šly ode dne razantně nahoru, spíše jsme se potřebovali trošku otrkat a posléze začít využívat toho, že máme dobré střelce.

Co byla vaše největší síla, díky které jste celkově tak vysoko?

Řekl bych, že především střelba a rotace, společně s dobrou map-knowledge.

Jak ty jako kapitán hodnotíš uplynulé čtyři hrací dny?

Rozhodně kladně, kluci hrajou parádně a 4. místo s 29bodovým náskokem od prvního nepostupového místa (9.) je za mě úspěch.

Vidíte se díky vašemu umístění už na LAN finále?

Určitě ne, jelikož stále nás čeká 8 her a to může ještě leccos změnit. Hlavně po této BO24 nás čeká další série, ze které postupuje TOP12 týmů právě na již zmiňované LAN finále v Berlíně.

Přejeme hodně štěstí, ať to klapne!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.