Přejít k hlavnímu obsahu

Yuki po triumfu na PLAYzone Challenge: Zahraniční turnaje jsou naší prioritou

1. 7. 2019 | 15:43 Rainbow Six: Siege
Martin "Yuki" Kabele se na PLAYzone Challenge představil premiérově v dresu Moops a s jeho týmem se mu povedlo vybojovat si první příčku. V rozhovoru se kromě toho, jak se mu na PZCH líbilo, rozpovídal také o tom, jaké má s týmem plány do budoucna a jaká sestava má podle něj na naší scéně největší šance na úspěch.
MPS Yuki
MPS Yuki

Ahoj Yuki, jak se ti líbilo na PZCH, máš nějáký vtipný zážitek? Těšíš se na další ročníky?

PLAYzone Challenge byl super. Jsem rád, že Rainbow Six Siege mohlo být součástí této akce. Atmosféra byla skvělá, hlavně tam byla klimatizace, takže se i dobře hrálo. Není nic horšího než hrát ve vedru, kde se pomalu nedá ani dýchat. Určitě se těším na další ročníky!

Turnajem jste prošli bez jediného klopýtnutí, očekávali jste to? Jak probíhala vaše příprava na PZCH?

Je to sport. Nikdy to není jisté. Samozřejmě jsme počítali s dobrým výsledkem ale výkon spoluhráčů byl neskutečný. Trénujeme už dlouhodobě, ať už formou přátelského utkání, tak i v turnajích. Důvod, proč se pořád zlepšujeme, je ten, že hrajeme proti nejlepším hráčům na R6 scéně. Před PZCH jsme měli možnost hrát proti nejlepšímu týmu na světe, G2 Esports. Zkušenost to byla super a určitě nám to pomohlo k výhře.

Jsi spokojený s vaší současnou sestavou? Plánujete zůstat ve stejném složení i nadále? Připravujete se také na zahraniční turnaje?

Určitě. Musím říct, že jsem rád za tým jaký mám. Všichni se chtějí zlepšovat a tvrdě makat, ale hlavní je, že se smějeme každý den, takže neustále panuje dobrá nálada, a když se něco nepovede, nebojíme se to říct na rovinu. Zahraniční turnaje jsou naší prioritou, trénujeme na ně skoro každý den. Měli jsme možnost jet na DreamHack ve Španělsku, ale bohužel kvůli nedostatku času na přípravu jsme to museli odložit. Momentálně se připravujeme na Challenger League, která odstartuje naší profesionální hráčskou kariéru.

Team Moops

Kdo je podle tebe na naší domácí scéně vaše největší konkurence? Kolik českých týmů si myslíš, že má na to se umisťovat v zahraničí?

Určitě iNvolute (PZCH sestava: Mengo, Luky, Level, Kapec, Price), protože mají zajímavý playstyle, ale bohužel nemají in-game leadera, který by je trošku zfackoval. Ale jsou to kvalitní hráči, pokud tomu budou věnovat čas, mají velkou šanci na úspěch. Jinak si ohledně českých týmů nejsem úplně jistý. Je tu spousta individuálů, co na to má, ale málokdo z nich zůstane v týmu déle jak půl roku, protože na této scéně všichni Rainbow Six Siege přehlížejí. Kdyby se konalo více turnajů, online i offline, bylo by tu hned více hráčů, co by měli chuť a motivaci se zlepšovat. Je to škoda. Je to skvělá hra jak pro diváky, tak i pro hráče a každý, kdo hře věnoval chvilku, ví, že se do ní snadno zamiluje.

Na finálové mapě jsi předvedl několik velkých clutchů. Z individuálního hlediska jistě super, ale nebyl bys raději, kdybyste domácí turnaje vyhrávali komfortněji a hra se nedostávala do situací 1vX?

Určitě bych byl rád, měl bych méně práce. Ale to by nebyl sport, kdyby to nebylo napínavé. Rád ukážu, čeho jsem schopen, pro tyhle situace žiju, neznám lepší pocit, než clutchnout 1vX situaci, proto se mi přezdívá Clutch Master.

S Assassinem jste si rozdělili na finálovém Coastlinu většinu killů. Je to standardní stav a koresponduje to s rolemi hráčů v týmu?

V podstatě ano. Stojím si za tím, že All-Star tým nebude fungovat. Role máme nastavené tak, aby Assassin fragoval a já pak vyčistil ten odpad, co zůstal. Ale ne vždy tomu tak je. Každá mapa, každý site, každý operátor se hraje jinak, a taky ne vždy má Assassin nebo já dobrou hru.

Děkuji za rozhovor, chceš ještě něco na konec vzkázat například fanouškům, nebo ostatním týmům?

Dík i na mé straně. Hrajte Rainbow Six Siege, je to skvělá hra, zaslouží si víc pozornosti. Děkuju všem za podporu, jak na streamu, tak i na sociálních sítích. Vaše podpora je pro nás neskutečnou motivací. Taky streamuju skoro každý den, tak se přijď podívat na twitch.tv/yukih1rar6.

Team Moops