Přejít k hlavnímu obsahu

Uzavřená kvalifikace Hitpoint Masters: Podle očekávání postupují Rift Rats a Moops

14. 7. 2019 | 23:13 League of Legends
Letní split je za rohem a s ním i start domácí ligy Hitpoint Masters o spot na EU Masters. V uzavřené kvalifikaci si to dnes rozdají Rift Rats s Cat Whore a Team Moops s Fenix Sense.
Hitpoint Masters 2019
Hitpoint Masters 2019

UPDATE: Podle očekávání nakonec postupují Rift Rats a Team Moops. Cat Whore sice krysáky slušně potrápili, ti ale ukázali lepší souhru a zkušenosti. Team Moops neměl s Fenix Sense žádné problémy a dost tomu mohl napomoci i fakt, že v něm působí bývalý kouč právě FES, Micro. I když hra nebyla bez chyb, hráči Moops ukázali velkou individuální kvalitu. Co se týče laning fáze, mohl by to být i nejsilnější tým v lize. 

O prvním prázdninovém víkendu se odehrály otevřené kvalifikace o poslední dvě místa v Hitpoint Masters. V uzavřené kvalifikaci se čtyři nejlepší týmy z těchto turnajů utkají ve dvou BO5 sériích, z nichž vzejdou dva celky, které doplní čtveřici: eSuba, Vikingekrig Esports, AS Trenčín a eXtatus. Samotná baráž má dva jasné favority, Team Moops a Rift Rats. Prohra Moops by byla dozajista obrovským překvapením, jelikož se v týmu nachází hráči, kteří by na úrovni české scény měli patřit mezi absolutní špičku. U Rift Rats by ale případné selhání až tak velkým překvapením nebylo. 

Důvodem je na papíře velmi silný mix s dvěma cizinci, který do kvalifikace vstoupil pod jménem Cat Whore. Okolo domácích stálic, jako jsou Haklbery a Maus v týmu najdeme také rumunského junglera OmulFinna, který spolu s ShadyShyem působil v italské ESL lize. Druhým cizincem je taktéž Rumun, a to konkrétně support Gaarfield. Jelikož se kvalifikace nehraje v pondělí, je dost možné, že nováček s kočičím jménem půjde do zápasu ve skvělé náladě. 

Uzavřená kvalifikace Hitpoint Masters #12
Rift RatsRift Ratslogo std.png3:1Logo std.pngCat Whore
Team MoopsTeam Moopslogo std.png3:0Fenix Senselogo std.pngFenix Sense