Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá nejvyšší PUBG liga ve středu odstartuje s rekordním počtem CZ/SK zástupců

20. 8. 2019 | 19:57 PUBG: Battlegrounds
Letní prázdniny se chýlí ke konci, ale s tím přichází i jeden důvod k radosti. Ke slovu se totiž hlásí třetí fáze nejprestižnějších regionálních soutěží, z nichž nás samozřejmě nejvíce zajímá ta druhá nejvyšší evropská. Ve Phase 3 totiž díky postupu Teamu Moops budeme mít rekordní počet zástupců.
PEL Contenders
PEL Contenders

Osm Čechů a jeden Slovák, s podobnou bilancí se v Evropě může domácí scéna pyšnit pouze v League of Legends. Nikde však na takové úrovni nemáme dva kompletní týmy. Zatímco Inside Games ve středu 21. srpna po úspěšné záchraně nakousnou svůj třetí split, velká premiéra čeká na Team Moops, tedy partu hráčů, která v kvalifikaci uspěla ještě pod křídly eXtatus a následně působila krátce jako ZweiTap. Tento výčet doplňuje Jiří 'oKKo' Trojan, který se v barvách FerrariBreach (dříve MoonWolf) dostal v minulém splitu až do baráže o PEL.

Poslední část letošní sezóny vypukne v rámci druhé nejvyšší evropské ligy stejně jako minule, tedy skupinovou fází, kde je 32 účastníků rozděleno do dvou skupin. Jejich složení bylo vylosováno následovně.

PEL Contenders

Na oba balíky čekají od této středy dva hrací týdny, z nichž každý nabídne 16 napínavých zápasů. Po 32 duelech v každé skupině poznáme šestnáctičlenné složení finále, odkud si po další náloži 48 zápasů pouze nejlepších 12 týmů celého PEL Contenders zajistí slot v baráži o vysněný posun na nejvyšší metu.

Mezi největší favority Phase 3 by se daly označit týmy, které si několik týdnů zpět zahrály o postup do PUBG Europe League, v rozlosování výše jde o celky na prvních příčkách. Kvalitní výkony se tak očekávají od jmen jako Tornado Energy, No Tag Team, PG18 a Northern Lights, Unity jsou naopak jediným sestoupivším týmem z nejvyšší ligy a se dvěma posilami budou usilovat o návrat. Zapomínat se nesmí ani na silný KataNa Team, jádro bývalého AVANGARu, stejně jako na Elgiganten Gaming, který před pár dny ovládl OGA PIT.

Právě tahle silná konkurence čeká na devítku zástupců CZ/SK scény. Jako první se budou snažit Inside Games (PiXeL, Zampeek, Odstrelovac, seniks) zapomenout na neúspěšný minulý split, kde se zachránili až v poslední možné hře, navázat na výkony z minula se naopak bude snažit oKKo, který mezi individuálními statistikami patřil mezi nejlepší hráče soutěže. Team Moops (Hawki, Double, RedgieBeardo, Kejdoran) jako jediný vstoupí do dění až o pár dní později v rámci skupiny B, a pokud dokáže potvrdit svoji aktuální formu, jakou u něj vídáme v posledních týdnech, čeká nás v jeho podání opravdová jízda.

Harmonogram PEL Contenders Phase 3:

  • Skupina A
    Středa 21. až sobota 24. 8. (4x4 zápasy)
    Pondělí 2. až čtvrtek 5. 9. (4x4 zápasy)
     
  • Skupina B
    Neděle 25. až středa 25. 8. (4x4 zápasy)
    Pondělí 9. až čtvrtek 12. 9. (4x4 zápasy)
     
  • Finále
    Pondělí 16. až čtvrtek 19. 9. (4/4/4/5 zápasů)
    Pondělí 23. až čtvrtek 26. 9. (4/4/4/5 zápasů)
    Pondělí 30. 9. až středa 2. 10. (4/5/5 zápasů)

Závěrem už jen dodáme, že každý hrací den startuje v 19:00. Všem lokálním zástupcům přejeme hodně štěstí!

Štítky: PEL Contenders
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.