Přejít k hlavnímu obsahu

Sbohem, eXtatus. Poslední rozloučení proběhne 9. listopadu v Brně, v termínu konání MČR 2019

Hluboce zarmoucení oznamujeme všem fanouškům elektronického esportu, že nás brzy opustí jedna z nejikoničtějších organizací domácí scény, na které působila dlouhých 11 let a ještě nedávno zaměstnávala první domácí profesionální CS:GO tým. Přijdete zapálit svíčku i vy?
eXtatus
eXtatus

Ale teď vážně.

Organizace eXtatus na domácí scéně funguje od roku 2008 a postupně se díky své píli dokázala vyškrábat mezi nejznámější pojmy domácí herní scény. Od odchodu profesionální CS:GO týmu okolo Frozena to však nebylo ono a eXtatus postupně docházel dech. Poslední měsíce by se eXtatus dali dle aktivity na sociálních sítích považovat za neaktivní, ale skutečné mysteriózno nastalo až nyní. Grafický kabátek se zahalil do černé barvy, ikonickou červenou nahradila bíla a zjevila se událost s jednoznačným názvem – Last dance with eXtatus.

V minulosti bychom při akci typu Mistrovství České republiky čekali spíše speciální událost pro fanoušky, ale nic takového. eXtatus sice ve svých řadách mají po celou sezónu CS:GO sekci a pro závěr sezóny vzali na milost i svůj bývalý PUBG tým, který se na jednu akci vrátil, aby jí mohl být také součástí. Obě tyto sekce nebudou na Vodafone MČR 2019 tedy chybět, ale vše nasvědčuje tomu, že to bude naposledy, kdy eXtatus na nějakém turnaji uvidíme. Pokud se nenaplní proměna v "eXtatus Jaromíra Sokupa", vypadá to opravdový konec.

Co tedy bude znamenat Last dance with eXtatus? Nejspíše půjde o komunitní setkání fanoušků esportu za doprovodu DJs z několika odnoží elektronické hudby. Celá akce se odehraje v sobotu 9. listopadu a bude probíhat až do pokročilých nočních hodin v prostorách ArtBaru Druhý Pád. Součástí programu bude s největší pravděpodobností i skutečné rozloučení s ikonickým týmem. Přijdete naposledy rozevlát červený plamen i vy?

Štítky: eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.