Přejít k hlavnímu obsahu

Program MČR Expo i letos utvoří několik desítek stánků. Tady je jejich kompletní přehled

31. 10. 2019 | 22:09 Všechny hry
Kromě velkých turnajů bude součástí Vodafone MČR v počítačových a Samsung MČR v mobilních hrách i rozmanitý stánkový program. Připravenou máme spoustu zajímavostí a dorazí i řada domácích osobností. Pojďme si tedy společně projít, co vás v Brně od 8. do 10. listopadu čeká.
MČR Expo 2019
MČR Expo 2019

Obří počítačová herna

Strategický partner letošního MČR v počítačových hrách, společnost Vodafone, se ve spolupráci s HAL3000 a AOC představí s velkou herní arénou o více než 30 herních stanicích, kde v průběhu víkendu budete mít šanci potkat i oblíbené influencery v čele s Herdynem. Kromě toho právě tady najdete i oficiální viewing zónu.

Součástí této herny bude Acer Predator a jeho futuristické křeslo Thronos, které vás při hraní doslova a do písmene pohltí, k otestování budou díky Vodafone nejnovější vychytávky od DJI, včetně robotů Robomaster, a ukáže se i Patriot, který už tak dost rozmanitý program rozšíří ještě o klikací soutěže o věcné ceny.

Hlavní mobilní expozice

Samsung mobilní MČR nepovede nikdo než samotný Samsung, jehož program bude rozmanitý. Probíhat zde bude kvalifikace českého mistrovství ve Fortnite, zapojit se do turnajů ale bude moci naprosto každý, a to díky kláním v PUBG Mobile, Brawl Stars nebo právě Fortnite. Premiéru zde na obrovském monitoru zažije další pokračování závodní série Need for Speed. Jelikož jde ale především o stánek mobilního partnera, tak nemohou chybět nejnovější telefony, tablety a hodinky, kterou doplní přítomnost jmen jako spajKK, Artix či Pepis.

Alza.cz – vše na jednom místě

Tak jako každý rok, bude i letos Alza.cz důležitou součástí MČR Expo. Přímo na místě bude prodejna s mystery boxy a všelijakým zbožím, velká počítačová herna, virtuální realita i konzole. Všestranná nabídka, jak má být.

Stage se streamery

Na akci kalibru MČR nebude chybět ani NVIDIA. Ta se představí se svou vlastní stage, odkud se bude přenášet šest streamů najednou. Na tento stánek dorazí domácí osobnosti jako Xnapy, Žolík nebo Miken, ale budou i soutěže, protože těch není nikdy dost. U tématické Minecraft fotostěny se bude soutěžit o grafickou kartu.

MČR 2019

Chybět nebudou cosplayeři

Podobně jako u Samsungu ani u stánku společnosti Datart nebude chybět Need for Speed: Heat, pro který bude připraven závodní simulátor. Aby se však program příliš neodkláněl od mobilní sekce, zahrát si sem můžete přijít hry Shadowgun od českého studia Madfinger Games. Přichystané budou soutěže a přijdou i známí cosplayeři – kteří mimochodem nebudou chybět ani na stánku Windows 10, kam dorazí světem zcestovalé duo Germia, Ketrin. Zapomenout nesmíme ani na to, že tady bude hlavní soutěžní cenou dokonce notebook.

Automobilka Hyundai

Další sférou, která se rozhodla více angažovat v lokálním esportu, jsou automobilky. Hyundai se letos dokonce stal generálním partnerem celého Vodafone MČR v počítačových hrách. Kolem výstaviště bude jejich vozidel spousta, ale výstavku najdete i uvnitř a kromě toho zde budou připraveny dva závodní playseaty.

Konzolový program

MČR v konzolových hrách se sice letos neodehrává, i tak ale konzole chybět nebudou. PlayStation na BVV dorazí s exkluzivní premiérou hry Death Stranding, která se v pátek od 15:30 dostane i na hlavní PC stage. U kiosků budou připraveny nejnovější pecky na PlayStation 4 Pro. S obří expozicí o 300 metrech čtverečních se na MČR Expo představí i Nintendo. Těšit se mimo jiné můžete na Switch konzole a celou řadu soutěží.

MČR PC – stánky s "B" tituly

Mimo hlavní stage se v rámci Vodafone MČR v počítačových hrách odehrají česká mistrovství ve třech dalších titulech, které zavítají právě na jednotlivé stánky MČR Expo. U Gillette budete mít kromě turnaje v League of Legends možnost si na svůj holicí strojek nechat vyrýt například své jméno. Spolupráce XPG a AMD nabídne kromě výstavy produktů MČR v Teamfight Tactics. Na stánek DELL Gaming, kde korunujeme prvního českého mistra v Rainbow Six Siege, si pak můžete přijít vyzkoušet hardware Alienware z jiné dimenze.

Technologie Intel

Intel – to je v podstatě synonymum k nejnovějším moderním technologiím. Zahrát si na jeho stánku budete moci na herním miniPC Intel NUC či vyzkoušet nový Intel Optane SSD. Chybět nebude spousta herních stanic s procesory deváté a desáté generace, stejně jako se bude rozdávat merch a přijdou i Viktorka a blade.

WD a herní automaty

Z řad partnerů MČR PC se představí i WD, na jehož stánku si můžete vyzkoušet jak hraní na Xboxu či počítači, tak i něco na vaše reflexy. Připraven totiž bude automat Lovec světla, který dokáže potrápit ledaskoho. Podobný program nabídne i Arkade, jehož název hovoří sám o sobě. Čekají vás výzvy, jak mají být.

MČR mobile

Futuristická zóna, 1v1 soutěže

Oficiální partner počítačového MČR, společnost E-BLUE, dorazí do pavilonu B se svou futuristickou hernou jako v loňském roce. Probíhat zde po celý víkend budou menší turnaje a čas od času se také objeví některé domácí osobnosti. 1vs1 soutěže pak přinesou i další dvě lokace. GIGABYTE se pro jejich konání představí se vskutku unikátním stánkem; kromě baru a dalšího programu si budete moci přijít zasoupeřit i k Semtexu.

Virtuální realita

Pokud si říkáte, kde je pořádné VRko, tak jste se konečně dočkali. OMEN by HP se sice představí se svým nejnovějším hardwarem, ale virtuální realita, ta přece baví každého. K vyzkoušení zde bude klasický Beat Saber a probíhat budou i miniturnaje. O něco lákavějším VR stanovištěm bude HTC, které dorazí s nejnovějším modelem Cosmos. Ještě jednou se zde vrátíme k Vodafone / HAL3000 / AOC aréně, kde bude virtuální realitu reprezentovat KAT VR. Požitek z hraní ve virtuální realitě nikdy nebyl tak intenzivní, jako zažijete právě na MČR.

Prodejci merchandise

Hned na několika místech si bude možné odnést věcnou památku. Připraveny budou stánky společností Fadee, RealGeek, Figurkov, Beastknives a styleshop, stejně jako náš PLAYzone Shop. Právě tady se budou prodávat i lístky do tomboly s cenami v hodnotě stovek tisíc korun, o které připravujeme samostatný článek. Se svými produkty se ukáže i DEV1S, na jehož podložkách bude i možnost vyzvat jména jako Dev1 nebo Kaparzo.

Síň slávy esportu

Vlastní výstavu bude letos mít Síň slávy česko-slovenského esportu, kde budou k nalezení jedinečné předměty mapující kariéry Dev1ho, hakkiJuniora i CzechClouda. Více se dozvíte v oznamovacím článku zde.

Stánky herních týmů

Že v pavilonu B najdete stánek týmu eSuba, to už je celkem zvyklostí. I letos na jeho stánku budete moct potkat, nechat se podepsat či vyzvat v duelu hráče všech sekcí. Připraveny budou i další miniturnaje a těšit se můžete i na pověstné kolo štěstí. Druhým týmovým stánkem se letos poprvé budou pyšnit Inside Games.

Přiletí i drak

A čím jiným bychom náš výpis zakončit, než společností MSI. Ta do Brna nepřijede, nýbrž přiletí, protože chybět zde nebude pověstný drak Lucky. Celý program se ve všech třech dnech bude točit kolem nejnovějšího hardware a notebooků. Přijít pokecat nebo se vyfotit můžete i sem za influencery spolupracující právě s MSI.

Štítky: MČR Expo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.