Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games oznámili dvě singleplayer hry, které se odehrávají v univerzu League of Legends

14. 12. 2019 | 13:07 League of Legends
Riot oznámil ve čtvrtek na The Game Awards novou hru jménem Ruined King: A League of Legends Story. Ruined King je součástí nové iniciativy Riot Forge a bude se jednat o první singleplayerovou hru v univerzu League of Legends. Za šampiony z LoLka budete moci prozkoumávat oblasti Bilgewater a The Shadow Isles.
Ruined King
Ruined King

Hru Ruined King vyvíjí Airship Syndicate, stejné studio, které stojí například za Battle Chasers: Nightwar a Darksiders Genesis. Riot Forge bude vydávat nové hry ze světa LoL, vyvíjené studii třetí strany jako právě Airship. Bude se jednat o RPG založené na příběhu a tazích, Airship uvedlo, že půjde o “nový pohled” na tahové souboje a příběh se bude odehrávat po události Burning Tides. Ruined King rozšíří příběhy mnoha šampionů a nabídne nový vzrušující způsob, jak zažít svět Runeterry.

Příspěvek na IGN.com nastínil pouze základní informace o hře Ruined King, oficiální tisková zpráva z pátku však byla o něco podrobnější. Ve zprávě mimo jiné stálo, že Riot Forge vydá ne jednu, ale hned dvě hry. Druhým titulem bude CONV/RGENCE: A League of Legends Story. Titul vyvíjí Double Stallion Games a také se bude odehrávat v LoL univerzu. Půjde o akční plošinovku pro jednoho hráče, kde budete prozkoumávat pozoruhodný svět Zaunu jako Ekko, mladý vynálezce s geniálním přístrojem na manipulování časem. Hra bude sledovat příběh oblíbeného šampiona Ekka, zatímco zjistí, že moc měnit čas přichází s mnoha důsledky.

Ekko je tak jedinečný šampion s energickou osobností, se kterou je radost pracovat. Ponořujeme se do velkolepého světa Zaunu, který má tak zajímavou a bohatou kulturu díky své poloze vedle Piltoveru. Těšíme se na to, až hráčům dáme novou možnost, jak zažít LoL univerzum.

uvedl Lee Thomas, kreativní ředitel Double Stallion Games.

Jsme nadšení, že můžeme oznámit naše první dvě partnerství s Airship Syndicate a Double Stallion Games, kteří ví, jak přinést svůj jedinečný styl do League of Legends univerza a vyprávět příběhy, do nichž se hráči mohou pohroužit. Tohle je jen začátek. Ve vývoji máme mnoho her a jsme nadšeni z toho, až je budeme moci dát hráčům,

řekla Leanne Loombe, vedoucí Riot Forge.

Štítky: Riot Forge