Přejít k hlavnímu obsahu

Další konkurence pro ESL Pro League a BLAST? V Americe se chystá nová liga

17. 12. 2019 | 16:27 Counter-Strike 2
Podle nových informací se v Severní Americe formuje konkurence pro ESL Pro League a BLAST Premier. Nová liga by měla přijít již v dubnu.
Arlington stadium
Arlington stadium

Podle informací známého insidera DeKaye jsou přípravy nové ligy v režii organizací Cloud9 a Immortals a celkem by měla obsahovat 12 týmů. Nová liga se očividně inspirovala formátem inspirovala ligou BLAST Premier, čemuž odpovídá také formát ligy.

Liga, která zatím nese pracovní název B Site, bude každý rok obsahovat dvě sezóny. Základní část má být složena ze tří turanjů, které budou trvat celkem měsíc. Z 12 týmů, které se budou základní části účastnit, postoupí 8 z nich na finále. 

OMeN challenge

I když formátem se liga bude blížit spíše BLAST Premier, hlavní konkurencí bude ESL Pro League. Ligy se budou přímo krýt, čímž hrozí, že některé týmy si budou muset vybrat, kterou ligu odehrají, i když přímo organizátoři ligy nebudou zakazovat účastnit se konkurenčních turnajů. O účasti v B SIte lize na úkor ESL jsou již údajně rozhodnuti MIBR a Astralis, i když kapitán druhého celku gla1ve tuto informaci popřel.

Ve prospěch nové ligy také hraje forma financování. Organizace sice budou muset pro účast v lize zaplatit 2 miliony dolarů, získají však díky tomu část ze zisků a majetku ve společnosti. Tímto způsobem se do ligy zapojí deset týmů, zbylé dva celky se budou moci každou sezónu kvalifikovat. Tím se sice budou moci zapojit zadarmo, avšak mimo prize pool, který bude každou sezonu milion dolarů, nedostanou žádné jiné zisky.

Příští rok tedy bude velmi nabitý, co se ligových turnajů týče. Jestli však scéně pomůže nebo uškodí se dozvíme až časem.

Štítky: B Site League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.