Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Podívejte se na zajímavý rozhovor s Blitzchungem

25. 1. 2020 | 17:35 Hearthstone
Hongkongský hráč Blitzchung se vloni proslavil po celém světě svojí podporou protestů proti čínskému režimu. Přímo do Hong Kongu si ho přiletěl vyzpovídat esportový žurnalista Chris Bratt. Co zajímavého na sebe Blitzchung prozradil?
Blitzchung
Blitzchung

Hong Kong poslední měsíce žije protesty, ve kterých jeho obyvatelé vyjadřují nesouhlas s čínským režimem, který je dle jejich slov okrádá o svobodu a také o slíbenou nezávislost. Protestů se účastní obrovské masy lidí a někteří s Pekingem bojují i mimo ně – to je případ třeba tamějšího Hearthstone hráče Blitzchunga, který se vloni stal známým po celé zeměkouli, když se v jednom pozápasovém interview rozhodl protestům vyjádřit podporu a dočkal se za to ze strany Blizzardu přísného trestu.

PLAYzone Challenge 2020

To vyvolalo obří reakci vně komunity i mimo ní, která nakonec způsobila, že Blizzard svůj trest zmírnil. Jak se s odstupem na tento incident Blitzchung dívá? Udělal by to znova? Odpověď na tyto otázky najdete v zajímavém videorozhovoru níže, ve kterém ho vyzpovídal Chris Bratt. Řeč přijde i na Blitzchungův život obecně či na jeho názor na současnou hongkongskou situaci.

Štítky: Blitzchung
miluju videohry a hlavně ligu legend