Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jen těsně nestačili na tým, který poté prošel do Rio Minor Closed Qualifieru

10. 2. 2020 | 06:15 Counter-Strike 2
Český tým SINNERS Esports, stejně jako řada dalších, nechyběl ve třetí otevřené kvalifikaci na nadcházející Rio Minor. Po dvou předchozích neúspěších to neměli rozjeté vůbec špatně, v pavouku už navíc po dřívějším dění už nebylo tolik neporazitelných týmů.
SINNERS Esports
SINNERS Esports

Třetí otevřené kvalifikace, ze které se pouze dva nejlepší týmy mohly posunout do uzavřené části, se zúčastnil zatím nejmenší počet týmů, celkem 328. SINNERS se z několika stovek těchto účastníků dokázali v celku s poklidem dostat mezi nejlepších 32. Jak už bývá zvykem, tak právě v této fázi vždy začíná jít do tuhého. Další celky bohužel tak daleko projít nedokázali, v TOP 64 takto například vypadli kluci z ECLOT.LYNX.

Čtvrtým soupeřem SINNERS byl norský výběr Apeks. Českému celku se na Nuke bohužel nevydařila první strana, za teroristy ale ZEDKO a spol. dokázali dotahovat. Jejich skóre se však zastavilo na 13 bodech a na postup to těsně nestačilo. No a právě Apeks následně dokázali porazit SMASH Esports v prodloužení, Lyngby Vikings poměrem 16:11 a v BO3 sérii o postup také polský Pompa Team – se všemi těmito týmy by SINNERS měli bezesporu v BO1 zápase šanci na úspěch. Tentokrát to sice nevyšlo, ale ukázali, že příště to může být jiné.

Ani v horní polovině už to nebylo o tak zvučných jménech. O postup si tam zahrálo finské seskupení KOVA Esports a anglický tým Endpoint. První jmenovaný nakonec po skalpech Japaleno a SKADE zvládl i tento duel a spolu s Apeks získává místenku v Closed Qualifieru. Nyní tak pro poslední kvalifikaci zbývají už jen dva sloty.

PLAYzone Challenge 2020
EU Minor – Rio 2020: Open Qualifier #3
  Švédsko Japaleno14         
     Finsko KOVA Esports16      
  Finsko KOVA Esports16         
        Finsko KOVA Esports2   
  Evropa Demolition Crew12         
     Bulharsko SKADE13      
  Bulharsko SKADE16         
           Finsko KOVA Esports 
  Velká Británie Endpoint16         
     Velká Británie Endpoint22      
  Švédsko 9INE7         
        Velká Británie Endpoint0   
  Dánsko fakemaquinas19         
     Dánsko fakemaquinas19      
  Švédsko GamerLegion17         
            
  Dánsko Lyngby Vikings16         
     Dánsko Lyngby Vikings11      
  Evropa Team Secret11         
        Norsko Apeks2   
  Norsko Apeks19         
     Norsko Apeks16      
  Evropa SMASH Esports16         
           Norsko Apeks 
  Polsko AGO16         
     Polsko AGO20      
  Portugalsko aAw8         
        Polsko Pompa Team1   
  Polsko Unluckers6         
     Polsko Pompa Team22      
  Polsko Pompa Team16         
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.