Přejít k hlavnímu obsahu

Fredimu bohužel utekl postup na Asia Minor o dva zápasy

7. 3. 2020 | 12:09 Counter-Strike 2
O fredim v posledních měsících nebylo na domácí scéně absolutně slyšet, štěstí totiž zkouší v méně známých zahraničních týmech či mixech. Naposled jsme takto o něm psali v polovině února, kdy se s týmem shinelikedemons snažil probojovat na nadcházející asijský Minor. Tam se ale nakonec představí v jiných barvách.
fredi / Yenkee
fredi / Yenkee

Karel 'fredi' Královec je mistr České republiky z roku 2018, na scéně je však svým skillem proslulý už dlouhé roky. Na kontě má z léta roku 2017 výhru německého offline turnaje Legend Series, na který by se nyní mohl snažit navázat, jen v trochu větším měřítku. Zatímco loni se s mezinárodní sestavou E-RIVALS překvapivě kvalifikoval na V4 Future Sports Festival do Budapešti, tak letos zkouší štěstí ještě na trochu vzdálenější scéně.

Jeho cílem se totiž stal Asia Minor, na který se snaží s různými týmy probojovat. V otevřených kvalifikacích Blízkého východu mu to sice nevyšlo, nicméně teď před ním stojí velká šance. Frediho služeb totiž pro Closed Qualifier využije dubajská organizace YaLLa Esports, kde nahradí Katalice z Bosny a Hercegoviny. Zbylou osu sestavy tvoří dva hráči z Libanonu, Alžířan a Tunisan. Na místní scéně není YaLLa žádný neznámým pojmem, pravidelně se totiž snaží probojovat třeba na WESG a loni se představila na indickém DreamHacku v Delphi.

Složení kvalifikace pro tento kout světa, kam kromě Blízkého Východu spadá i celá Afrika, je poloviční oproti té evropské, tedy osmičlenné. Ještě podstatně nižší je počet postupujících, protože Asie se skládá z více menších regionů a na Minor do Ria de Janiera to dotáhne pouze vítěz Double Elimination pavouka. Největším favoritem je bezesporu jihoafrická organizace ATK, jejíž minulá sestava zamířila do Cloud9. V té nynější ale působí kanadský hráč TenZ, který se právě v C9 neuchytil. Zbylí účastníci zřejmě českému fanouškovi příliš neřeknou. Boje o postup na Asia Minor probíhají od 5. do 7. května a právě ATK jsou prvním sokem YaLLa Esports.

Zápasy v turnaji:

  • 1. kolo WB: 5. 3. 15:00 – 2:1 vs.  Jižní Afrika ATK – HLTV
  • 2. kolo WB: 5. 3. 19:55 – 2:0 vs.  Jižní Afrika Goliath Gaming – HLTV
  • Finále WB: 5. 3. 18:00 – 1:2 vs.  Spojené arabské emiráty Camel Riders – HLTV
  • Finále LB: 6. 3. 12:00 – 0:2 vs.  Izrael Aequus Club – HLTV
Asia Rio Minor: MEA Closed Qualifier
PLAYzone Challenge 2020
Štítky: Rio Major, Yalla, fredi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.