Přejít k hlavnímu obsahu

Rodina nechala jedenáctiletého syna řídit auto, aby ho dostala od GTA

5. 3. 2020 | 14:18 Všechny hry
Chlapec trávil příliš mnoho času u GTA, čemuž příbuzní chtěli učinit stopku. Zvolili velmi netradiční metodu a na parkovišti pustili jedenáctileté dítě za volant. Bohužel, při projížďce je zastavila policie.
gtav
gtav

Bizarní příběh se odehrál 1. března. Blackpoolská policie zastavila jedenáctiletého chlapce, který se po parkovišti projížděl autem.

Nebyl ale sám. Přivedl ho sem dospělý příbuzný, který měl plné zuby toho, že dítě trávilo celé dny u GTA. Podle policejního hlášení ho chtěl naučit skutečnému řízení. U dospělého bylo toto počítání bráno jako dopravní přestupek, mladý řidič nebyl nijak postihnut.

GTA V má PEGI rating 18+, takže by u ní vlastně neměl jedenáctiletý chlapec co dělat. Studie ovšem prokázaly, že většina rodičů nevěnuje doporučenému věku pozornost.

Ve Spojeném království je nejnižší možný věk pro řízení auta patnáct let a devět měsíců, ale jedná se pouze o prozatímní licenci. Legální věk pro standartní licenci se sedmnáct let, ale lze učinit výjimku a poskytnout řidičský průkaz i šestnáctiletému.

Kromě GTA můžeme ale vozidla řídit i v mnoha jiných hrách. V esportových titulech je to například Fortnite, PUBG nebo Rocket League. Konkrétně prvně jmenovaný titul je známý pro nižší věkový průměr své komunity. Mohlo by rodiče dalšího mladšího hráče napadnout něco podobného, nebo snad dokonce nechat dítě vyjet do ulic?

Zdroj: 9gag.com
Štítky: GTA V, policie, auta