Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdy všech klubů fotbalové LaLigy se o víkendu utkají ve virtuálním světě

20. 3. 2020 | 08:30 EA SPORTS FC 24
Sportovní soutěže po celém světě jsou přerušené nebo kompletně zrušené a nejinak tomu je i u nejvyšší španělské fotbalové ligy. Po velkém úspěchu sevillského derby tak přijde ještě větší jednorázový projekt, do kterého se zapojí přímo fotbalisté všech dvacet prvoligových klubů.
La Liga
La Liga

Už o tomhle víkendu se uskuteční turnaj s názvem LaLiga Santander Challenge, ve kterém se představí hvězdná jména jako Sergi Roberto, Marco Asensio nebo Adnan Januzaj. Naprosto každý z dvaceti klubů elitní fotbalové soutěže bude mít v turnaji svého zástupce, a to z celého klání dělá opravdu jedinečný projekt. Fotbalisté se zapojení do virtuálních bojů nebojí, protože například Thibaut Courtois si před pár dny zajel závod F1.

Start je naplánován na pátek 19:00 a hrát se bude po dobu celého víkendu. Ve čtvrtek večer již proběhlo živé losování Single Elimination pavouka, kde bylo třeba určit tři osmifinálové dvojice a následné nasazení do čtvrtfinále. Virtuálního El Clásica bychom se mohli dočkat v semifinále, pokud tedy reprezentati FC Barcelony a Realu Madrid zvládnou vyhrát dva zápasy. Další z gigantů, Atlético Madrid, se nachází v opačné polovině.

Inspirace celého turnaje vznikla z derby Sevilla FC proti Betis Sevilla, kde si souboj Reguilona a Iglesiase naladilo 60 tisíc diváků. A právě oni dva v barvách svých klubů nebudou chybět ani na víkendové výzvě. Pokud jste fanoušky španělského fotbalu a chcete vidět, jak to vaši oblíbení fotbalisté (na fotce) umí ve virtuálním podání, tak si neváhejte během víkendu naladit živý přenos. Bohužel se však celý odehraje pouze ve španělštině.

LaLiga Santander Challenge
Štítky: La Liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.