Přejít k hlavnímu obsahu

15. dubna odstartuje vůbec největší měření sil fotbalistů, které proti koronaviru věnuje milion dolarů

12. 4. 2020 | 13:03 EA SPORTS FC 24
Stay home & play together. Tak zní podtitul nejnovějšího turnaje na poli FIFA 20, do kterého se zapojí skutečné fotbalové hvězdy. V aktuální světové situaci nejde o první takový počin, označit se však dá za největší. Součástí turnaje je totiž věnování peněz pro Coronavirus Relief Fund.
Stay and Play Cup
Stay and Play Cup

Stay and Play Cup přivítá šestnáct evropských klubů, které budou reprezentovat jejich fotbalisté. Kupříkladu za Chelsea se představí César Azpilicueta a za slavný Real Madrid bude bojovat Vinícius Júnior. Mezi dalšími účastníky najdeme oba finalisty posledního finále Ligy Mistrů, Liverpool FC a Tottenham Hotspur, u nichž ale zatím nevíme, kdo je bude reprezentovat. Ve Španělsku už jsme byli svědky souboje všech místních fotbalových klubů, s výjimkou Barcelony, a i v českých luzích a hájích aktuálně probíhá Datart e:LIGA Challenge, do níž je zapojeno osazenstvo nejvyšší české ligy. Stay and Play Cup je jeho honosnější mezinárodní variantou. V turnaji ale bohužel neuvidíme žádného českého zástupce, jako tomu bylo v turnaji od 433, kde si zahrál Patrik Schick.

Kompletní seznam účastníků najdete níže, nicméně jejich výčet je vlastně vedlejší, i když sám o sobě přitáhne spoustu diváků na oficiální Twitch kanál EA SPORTS, kde dokonce budou padat FUT dropy. Nejdůležitější součástí turnaje je totiž dar milionu dolarů na Coronavirus Relief Fund, ke kterému se samozřejmě mohou připojit i samotní diváci. Klání odstartuje 15. dubna a jeho šampiona poznáme po pěti dnech zápolení.

Stay and Play Cup
Zdroj: ea.com
Štítky: EA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.