Přejít k hlavnímu obsahu

EA se chystá odstranit karty s Ronaldinhem ze hry kvůli jeho potyčce se zákonem

12. 4. 2020 | 18:31 EA SPORTS FC 24
Společnost EA Sports ukazuje, že nebude tolerovat protizákonné chování hráčů, ani bývalých, a údajně se chystá odebrat 4 Ronaldinhovy karty ze hry. Jedná se už o druhý případ, kdy společnost takto zakročila proti nemorálnímu chování.
Ronaldinho
Ronaldinho

Ronaldinho byl, po zaplacení kauce 1,6 milionu dolarů, sedmého března propuštěn z paraguayského vězení, ve kterém si odpykal 32 dní trestu. Byl zatčen začátkem března, když se pokoušel vstoupit do země s falešným pasem. Spolu s ním si trest odpykával jeho bratr, jehož sankce byla poloviční.

Vítěz světového poháru má nyní domácí vězení v hotelu Hotel Palma Roga v Asuncionu, hlavním městě země. Zatím není jisté, jak dlouho mu bude trvat návrat na svobodu.

Internetem se nyní šíří Ronaldinhovy první fotografie po jeho propuštění. Na obrázcích níže ho můžeme vidět objímat člena rodiny a také zájem novinářů o jeho osobu.

Ronaldinho
Ronaldinho

Podle ESPN Brazil byl tento přestupek dostatečný k tomu, aby přesvědčil vývojářskou společnost k odstranění jeho karet ze hry. V současnosti má bývalý brazilský střelec v simulátoru čtyři karty. Stejný krok učinili EA Sports i vloni, když Marco van Basten použil nacistickou frázi „Sieg Heil“ v přímém přenosu německé televize.
 

Ronaldinho
Štítky: ronaldinho, trest