Přejít k hlavnímu obsahu

Peking se plánuje stát hlavním městem gamingu

14. 4. 2020 | 11:00 Všechny hry
Pekingská vláda oznámila plán na příštích 15 let, který by měl město dovést k titulu hlavního světového města gamingu. K dosažení plánu by jim mělo pomoci organizování mezinárodních esportových akcí.
Peking
Peking

Již dříve v tomto roce byl oznámen plán Pekingu hostovat velké esportové akce, aby se Čína vzpamatovala z ekonomických následků koronaviru rychleji. Nyní pekingská vláda zveřejnila detailní plán na příštích 15 let, který by měl městu pomoci se stát středobodem světového esportu a to do roku 2035. Kromě esportových akcí plán také počítá s nalákáním velkých videoherních společností, pracujících na AAA titulech. Peking totiž nepočítá pouze s esportem, ale na paškál si chce vzít rovnou celý videoherní průmysl se vším všudy, tzn. i s tím, co se vývoje počítačových her týče. Město tímto plánuje přispět k většímu ekonomickému rozmachu. Tencent, jedna z největších videoherních firem, již oznámil své záměry pomoci a zapojit se do tohoto projektu, otázkou však zůstává, jestli se přidají i další západní společnosti a pomohou tak Pekingu dojít k vytyčenému cíli. 

Momentálně jsou v Pekingu plánovány akce jako Honor of Kings Championship, QQ Speed National Final a další, takže jak to minimálně prozatím vypadá, plán je na dobré cestě. Nyní už nezbývá než čekat, jak se Pekingu povede realizovat tyto ambiciozní plány a sesadit z pomyslného trůnu současného leadra v tomto odvětví – Šanghaj.

Zdroj: altchar.com
Štítky: koronavirus