Přejít k hlavnímu obsahu

Odhalujeme formát letošní COOL týmové ligy

17. 4. 2020 | 17:51 Hearthstone
Všechny účastníky letošní Hearthstone COOL ligy již známe, co na ně a samozřejmě také vás, jako diváky, ale vlastně čeká?
Hearthstone COOL liga
Hearthstone COOL liga

Minulá sobota přinesla uzavřený kvalifikační turnaj, ve kterém jsme rozhodli o tom, kdo se zúčastní letošní sezóny Hearthstone COOL ligy. Co ale vlastně nabídne samotná liga? V akci se představí osm týmů, které si to spolu rozdají v jedné velké round-robin tabulce. Hrát se bude vždy jen jedno kolo týdně, konkrétně v sobotu. Streamované ten den budou tři zápasy, které komentářem doprovodí dvojice Pandapple Rastafish.

  • CZC.eSuba (Vlčák77PoweRecooScruffy)
  • Inside Games (JobsadNorwisMartimHeki)
  • Inaequalis (MajssssterBpedackHydoShaolin)
  • eEriness (BendeZukysHazarderSajmonak)
  • Gifted Gaming (KaprBenkoPepeCptboatsnhoes
  • Entropiq (FaeliEn1gmaNaruto21Onekrigg)
  • Absolute Legends (VanikValdaboyJarlaPavelVejvalka)
  • nEophyte (EratrionStrawManSikiCocon)

Po takovýchto sedmi herních týdnech přijdou na řadu vyřazovací souboje. Ty se bude i vzhledem k současné situaci raději hrát celé naprosto online a nabídnou souboj čtyř nejlepších ze základní části, kteří si to o titul rozdají v klasickém Single Elimination pavouku. Samotné zápasy se, jak v play-off, tak ve skupině, budou hrát pomocí HGG systému, oba týmy si tedy připraví balíčky pro všech deset class, a následně v pořadí ban, ban, pick, pick, ban, ban, pick, pick, ban, pick vybírají (resp. banují svému soupeři) classy, které v zápase použijí. Žádné velké změny se tedy nekonají, půjde prostě o klasickou týmovou řežbu, jak ji známe a máme rádi!

A co je zásadní, první kolo na nás čeká již tento týden. Začneme v sobotu v 16:00 velice zajímavým zápasem mezi eSubou a Entropiq, ve kterém budou o body bojovat známí hráči v řadách dvou předních domácích organizací. Na jedné straně vyrovnaná sestava eSuby, na druhé rovněž silní hráči vedení jedním z naprosto nejlepších domácích karbaníků, Faelim, to je prostě šlágr celého kola.

Následně se vrhneme na řežbu mezi eEriness a Inaequalis, což jsou dva méně favorizované celky, které ale rozhodně mají šanci zabojovat o postup. Celý stream pak svým vzájemným utkáním uzavřou Absolute Legends a Inside Games a my si tak na závěr budeme moci užít zápas velice podobný tomu úvodnímu. Proti sobě se v něm totiž postaví vyrovnaná sestava na straně IG a trojice známých karbaníků vedená jediným českým velmistrem, Jarlou u AL. Mimo světla reflektorů se tentokrát utkají nEophyte a Gifted Gaming, jejich fanoušci se ale nemusí bát, na streamu si je v dalších kolech užijí do sytosti.

Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend