Přejít k hlavnímu obsahu

Call of Duty: Mobile představuje oficiální mistrovství světa

23. 4. 2020 | 14:03 Všechny hry
Vývojáři hry CoD: Mobile se spojili s firmou Sony Mobile, aby mohli společně uspořádat event pojmenovaný Call of Duty: Mobile World Championship s prizepoolem v úctyhodné výši jednoho milionu dolarů. Zatím toho nevíme moc, pojďme si alespoň shrnout to, co nám pořadatelé prozradili.
cod
cod

O turnaji zatím není známo mnoho podrobností, kromě několika výjimek. Každý hráč, který se chce účastnit Call of Duty: Mobile World Championship, musí být v ranked hrách hodnocen jako veterán nebo vyšší, jinak se nemůže zapojit. Začátek turnaje je naplánován na 30. dubna, hrát se bude o jeden milion dolarů, přičemž odkud peníze půjdou, zatím není zcela jasné. 

"Jsme velmi rádi, že můžeme zahájit náš vysoce očekávaný turnaj v Call of Duty: Mobile. Je to další krok pro náš kompetitivní ranked mód, kdy tento turnajový formát dává způsobilému Call of Duty: Mobile hráči šanci soutěžit s hráči z celého světa o peníze a další ceny."

- Chris Plummer, viceprezident Mobile v Activision

cod

Systém turnaje je prozatím jedním velkým otazníkem, brzy se snad ale dozvíme, jak celý World Championship bude probíhat. Oproti konzolové verzi Call of Duty, která na konci roku 2019 představila takzvanou Call of Duty League, vidíme v mobilní kompetitivní verzi mnoho rozdílů. Pro představu, v CoD League hraje pouhých 12 týmů, přičemž slot do této ligy vyjde na přibližně 25 milionů dolarů. I přesto, že toho víme tak málo, je určitě se na co těšit. Už jenom proto, že Call of Duty: Mobile patří mezi ty nejlepší mobilní hry roku 2020, nás čeká skvělá podívaná. 

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.