Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack: Entropiq se druhý den vyšvihli na 7. místo, PiXeL1Kovi závěr vůbec nevyšel

10. 5. 2020 | 22:26 PUBG: Battlegrounds
Nevlídná doba si žádná neobvyklé kroky. DreamHack byl odjakživa spojen s offline turnaji, především BYOC, ale když se žádné nemůžou v těchto chvílích odehrát, tak i on musel sáhnout k přesunu na online prostředí. Začátkem května se tak můžeme těšit na DH Spring Showdown.
DreamHack PUBG
DreamHack PUBG

PUBG kolotoč se opět naplno rozjíždí. PUBG Corp. oznámilo Continental Series a i otevřených turnajů začíná přibývat. DreamHack Spring Showdown je jedním z nich a už nyní je jasné, že minimálně jeden český tým uvidíme v hlavním turnaji. Původní složení Inside Games se po povedením startu sezóny rozpadlo, organizace však z těchto úspěchů těží a získává jeden ze šestnácti slotů, po boku hvězdných jmen jako FaZe, Liquid nebo TSM. Další háčkem je ale složení, protože ani nové a nedávno oznámené se nepředstaví v plné parádě. Vedle slovenského dua arSHO, Romcekk se tak objeví TheCobra a Gargi, kteří nahrazují M1st1cka a sT4mZe.

Zbylých osm účastníků 24členného klání určí uzavřená kvalifikace, kam se dostaly dva další česko-slovenské týmy a k tomu i dva jednotlivci v mezinárodních sestavách. Entropiq a Team BRUTE se potkali v jedné kvalifikační skupině, ale do postupující pětky to dotáhnout dokázali. První jmenovaný se dobře ukazuje od neoficiálního příchodu Nowikka namísto Kejdorana, pro druhého jde naopak o možná největší dosavadní úspěch. Kromě nich se v akci 25. až 29. dubna představí také PiXeL1K, v barvách silného severského celku Tempus, a s ním LukeeV, který reprezentuje chorvatský sniip. Velkou zajímavostí je samotný fakt, že Česká republika má za Tureckem spolu s Dánskem a Finskem největší počet zástupců! Nezbývá tak než doufat, že alespoň někdo to do TOP 8 dotáhne a doplní Inside Games v hlavní části DreamHack Spring Showdown.

DH Spring Showdown

Harmonogram turnaje

  • Uzavřená kvalifikace:
    25. dubna, skupiny A + B – Tempus, sniip
    26. dubna, skupiny A + C – Entropiq, BRUTE
    29. dubna, skupiny B + C – Entropiq, BRUTE, Tempus, sniip
     
  • Skupinová fáze:
    2. května, skupiny A + B – Inside Games, Entropiq
    3. května, skupiny A + C – Tempus, Entropiq
    6. května, skupiny B + C – Inside Games, Tempus
     
  • Grandfinále: 9. a 10. května

UPDATE #1: Tempus dokázali jednu hru vyhrát a díky 48 bodům mají díky 3. místu parádně našlápnuto k postupu. Sniip se tolik nevedlo a po 29 bodech budou muset na 11. místě ve středu zabrat.

UPDATE #2: Ve druhém dne kvalifikace zazářili Entropiq, kteří měli konzistentní umístění a k tomu přidali parádní poslední hru. Pokud na tento výkon ve středu alespoň z poloviny navážou, postup by jim uniknout neměl. Team BRUTE ale také ukázal, že není v této fázi jen do počtu a díky 41 bodům si také zahrají o postup.

UPDATE #3: Entropiq i Tempus to pálilo i v rozhodujícím dni, díky čemuž se po parádních výkonech oba udrželi v postupující osmičce – ačkoliv Entropiq za dvanáct her ani jednou nevyhráli, tak jednoznačně ukázali, že konzistence výkonů je nejdůležitější. Sniip s LukeeVem ani týmu BRUTE bohužel třetí kvalifikační den nevyšel.

UPDATE #4: Tempus kvůli kolizi termínů s PCS hrozilo odhlášení z hlavní části turnaje, nakonec je však start PCS odložen a PiXeL1K se stejně jako týmy Inside Games a Entropiq může pustit do bojů o titul.

UPDATE #5: Dva dny skupinové fáze jsou za námi a Entropiq se nachází na parádním šestém místě, které by jim se ziskem 67 bodů mělo na postup dále stačit. Inside Games a Tempus čeká ještě tuhá bitva.

UPDATE #6: To bylo drama do poslední minuty! Inside Games ani Tempus před poslední hrou nebyli na příčkách zaručujících postup a potřebovali minimálně nějaký ten bodík nasbírat. Inside Games bohužel nezaskórovali ani jeden a postup jim o sedm bodů utekl. Tempus oproti tomu parádně vyhráli a díky 12 killům jdou dále. Ve finále nebude chybět ani celá česká smečka Entropiq, které dřívějších 67 bodů opravdu stačilo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.