Přejít k hlavnímu obsahu

Hledáte práci z domova a rádi hrajete hry? Máme tu nabídku pro vás!

9. 5. 2020 | 11:00 Všechny hry
Možná vás karanténa donutila přemýšlet o tom, jak skvělé by bylo,už nikdy nemuset do práce a živit se vaší oblíbenou hrou. Jenže pak jste zjistili, že máte problém. Nejste ve hře dost dobří, aby se vaše kariéra mohla ubírat cestou profesionálního hráče, nebo nemáte dost charisma na to být streamer? Možná prostě jen nehrajete kompetitivní hru a myslíte si, že je vše ztraceno? Nezoufejte, existuje způsob, jak si na hrách vydělat! Můžete být například interierovým designerem v Animal Crossing.
123
123

S pracovní nabídkou na designera v Animal Crossing přišla designerská firma Olivias.com, která na své internetové stránky vyvěsila reálnou pracovní nabídku na tuto pozici s možným platem až 40 £ na hodinu (přičemž u nás se hodina klasického designera, který vám pomůže navrhnout váš reálný byt pohybuje od 500 korun až po několik tisíc). Firma po vás vyžaduje především znalost nejnovější verze hry Animal Crossing, silné komunikační schopnosti, sebevědomí a výhodou pro získaní pracovní pozice jsou i případné zkušenosti s reálným interierovým designem. Pokud by se vám zadařilo a firma by si vás vybrala do svých řad, co by bylo náplní vaší práce? Podle pracovní nabídky byste měli zhodnotit klientův aktuální design a poskytnout mu kreativní zpětnou vazbu, vybrat klientovi nové ideální vybavení, které mu jeho finanční možnosti ve hře dovolí a vytvořit případně více designů, pokud by váš klient chtěl v budoucnu obměnit své vybavení.

 

123

Jde sice dost možná o první firmu, která nabízí toto "povolání", ale celkový koncept úplně nový není. Už před několika lety si mladí lidé na internetových stránkách nechávali platit za svoje designové návrhy, například ve hře Minecraft a ceny se pohybovaly v různých rozmezích podle velikosti stavby a konkrétního designera. Mohli jste si tak zaplatit vybudování hradu, nebo třeba jen malé chatičky a spousta ochotných stavitelů vám je do pár hodin dodala. K rozmachu tohoto trendu přispěli hlavně youtubeři, kteří často vydávali videa, kde si zaplatili hned několik lidí a porovnávali jejich stavitelské a designové schopnosti. A buďme upřímní, pokud si někdo zaplatil tyto služby ve hře jako je Minecraft, nejspíš se najde někdo kdo uvítá služby designera i v Animal Crossing. 

 

321

V reakci na tuto pracovní nabídku se objevilo mnoho lidí, kteří chtěli vyjádřit svůj názor. Většina názorů na toto téma byla oproti mému očekávání spíše pozitivní nebo neutrální. Některým lidem to bylo jedno, přece jen, když si někdo zaplatí takovou službu, tak je to jeho volba a jeho peníze. Pozitivní stránkou věci je, že pokud tuto práci dostanou například studenti, kteří plánují v budoucnosti dělat interierový design pro svou obživu, tak jim tato práce může velmi pomoci v jejich budoucí kariéře. Naučí se komunikovat se zákazníky, být zodpovědní, pracovat s rozpočtem a to vše v prostředí, které je prakticky bez rizika. 

Co si o této pracovní nabídce myslíte vy?

Štítky: animal crossing