Přejít k hlavnímu obsahu

Analýza 4. kola HS COOL ligy

8. 5. 2020 | 18:39 Hearthstone
Je tu čtvrtý týden a Hearthstone Cool Liga se dostává do fáze, kdy se začíná krystalizovat, které týmy budou největšími kandidáty pro finálovou čtyřku a které odejdou s nepořízenou. Tým eEriness je se skóre 3-0 zatím nejblíž postupu, naopak Inaequalis a Absolute Legends jsou v pozici, kdy každé zaváhání, kterého se odteď dopustí, bude znamenat pohřbení reálných šancí.
COOL liga 2020
COOL liga 2020
cool liga

Pokud vás zajímá, jaké decklisty si týmy na tento týden připravili, můžete se sami podívat zde. Můžeme vidět, že právě první eEriness společně s nEophyte jsou tento týden nejsmělejší se svým výběrem balíčků. Lídr tabulky jako první za celý turnaj zvolil Big Druida a porušil tak totální dominanci Spell Token Druidů. Své decky nejvíc měnili týmy ze spodních příček tabulky, a to Absolute Legends a Inaequalis. Uvidíme, zda jim změna 4 archetypů přinese vítězství a světlo naděje do kritické situace, kde se nyní nachází.

Když se podíváme na změny zastoupení jednotlivých archetypů, zaujme především vystřídání Highlaner Rogue více konzistentní Secret Galakrond Rogue. Naopak tomu je u Huntera, kde se popularita Highlander verze zvýšila na úkor Face Huntera. Poslední výraznější proběhla u Shamanů. Účastníci se od Totem Shamana vrátili ke Galakrondovi, a to všichni shodně v Control verzi.
 

cool liga
hs cool liga

Dva balíčky, na které se podíváme blíže budou dnes stálice mety Tempo Demon Hunter od nEophyte a naopak méně tradiční Spell Mage od eEriness.

hs cool liga

Tempo Demon Hunter
Pokud jste poslední měsíc hráli Hearthstone, určitě jste se s tímto balíčkem už setkali. Od vydání nové classy sice proběhly už dvě vlny nerfů, ale Tempo DH je stále jedním z nejlepších nebo alespoň nehranějších balíčků na metě. Je možná škoda, že tento archetyp je už tím jediným, co se objevuje, protože Combo DH byl velmi zajímavý balík, který nebyl úplně jednoduchý na správné zahrání. Nicméně zpět k decku, který zvolil tým nEophyte. Na rozdíl od ostatních hrají verzi bez Priestess of Fury a Raging Felscreamera a vsadili na levnější karty, které tolik nekazí Outcast mechaniku. Plán tohoto decku je velmi jednoduchý, získat převahu na boardu pomocí levných minionů a karet jako Twin Slice, Umberwing a Eye Beam a následně soupeře dorazit přes direct damage karty Kayn Sunfury, Glaivebound Adept, Metamorphosis a Warglaives of Azzinoth. Nechybí samozřejmě card draw přes Outcast karty. Pokud máte rádi agresivní balíčky a chcete vyšplhat na vyšší ranky, tak tohle je rozhodně ta správná volba.
Kód: AAECAea5AwTMugPDvAPaxgPVyAMN/acD+a4DurYDi7oD17sDxLwD4LwDusYDx8YD2cYD98gD+cgD/sgDAA==

Spell Mage
Tento balíček se stal v Cool Lize pro eEriness již tradicí. Ani jednou ze tří kol nebyl zabanovaný a pokaždé když na něj došlo, tak zvládl zvítězit. V tomto decku se nehrají žádní miniony, aby se zajistila funkčnost karet Font of Power a Apexis Blast. Ze stejného důvodu má dobré využití Incanter’s Flow, který kromě Amazing Rena zlevní všechny karty v balíku. Společně s již zmíněnými kartami se o generování value stará sidequest Learn Draconic, Power of Creation, Magic Trick a legendární spell Evocation. Zbytek decku je zaměřen na defenzivu a přežití proti agresivním balíčkům. Jestli chcete vidět tohoto Mága v akci, tak pro vás máme dobrou zprávu, protože ho uvidíme na streamu ve třetí hře mezi eEriness a Entropiq.
Kód: AAECAaXDAwTJA5+bA4y2A8W4Aw27AqsEywTtBJYFoJsD/50Dv6QD9KsD8a8DwbgDjLkDgb8DAA==

Zápasy, které zítra uvidíme, vypadají následovně:

cool liga

eEriness vs. Entropiq
V druhé a třetí hře očekávejme převahu eEriness, avšak ve zbylých hrách by měli mít navrch hráči týmu Entropiq, což je staví do role mírného favorita. Otázka zní, zda jí dokážou využít a seberou Zukysovi a spol. neporazitelnost, nebo eEriness znovu vyhrají 3-0 bez ohledu na prognózy.

CZC.eSuba vs. Absolute Legends
V zápase, kdy Absolute legends bojují o udržení v turnaji, se jim v pickovací fázi nepodařilo získat nad soupeřem výhodu, budou to naopak hráči eSuby, kdo do něj půjdou jako mírní favorité. O to víc ale budou Absolute Legends bojovat v samotných utkáních a můžeme tedy čekat zajímavé hry, kde zejména v potenciální čtvrté a páté hře mají oba týmy poměrně netradiční Shaman decky. Právě ty pak mohou rozhodnout o osudu celého zápasu.

Inaequalis vs. Gifted Gaming
Další zápas, kde jednomu týmu hrozí při prohře skóre 0-4, se kterým už existuje jen teoretická možnost na postup. Po pick/ban fázi není ani jeden z týmů ve viditelné výhodě a rozhodne tedy štěstí a skill v samotných hrách. Uvidíme, jestli Inaequalis obě tyto vlastnosti mají a zachrání své šance na další působení v turnaji.

Inside Games vs. nEophyte
V offstream zápase je podle matchupů favoritem tým nEophyte. Za Inside Games ale hrají zkušení borci v čele s Jobsadem a určitě nedají svojí kůži lacino.

Jako vždy je na místě poděkovat vám za pozornost a pozvat vás na stream, kde se můžete těšit na své oblíbené týmy a samozřejmě také castery. Dorazte je podpořit zítra ve 16:00 na oficiální stream ligy.

Štítky: COOL HS liga