Přejít k hlavnímu obsahu

PCS: PiXeL1K uspěl a díky 8. místu si zahraje Season 1, Entropiq berou "pouze" prize money

31. 5. 2020 | 23:30 PUBG: Battlegrounds
Kostru ekosystému světového PUBG Esports měla v roce 2020 tvořit takzvaná Global Series, jejíž první zastávka ale byla po úvodních kvalifikacích zrušena. Důvod známe všichni, i tady zasáhla epidemie koronaviru. O turnaje jsme však nepřišli nadobro, protože jako náhrada byla oznámena PUBG Continental Series.
PUBG Continental Series
PUBG Continental Series

    UPDATE: Evropské finále je u konce a z českých zástupců dopadlo lépe pro Miloslava 'PiXeL1K' Feika, který se svým mezinárodním týmem Tempus zaznamenal 8. příčku, jež zajišťuje výhru 3 200 dolarů a k tomu slot na PCS Season 1 – tedy zisku minimálně dalších 3 200 dolarů. Entropiq bohužel ani jeden finálový den nevyšel dle představ a mezi nejlepšími týmy Evropy se umístili na 14. místě, které zajišťuje výhru 2 425 dolarů.

    PUBG Continental Series

    Kontinentální série je rozdělena do tří hlavních regionů – Evropa, Amerika, Asie. Celá sezóna bude rozdělena do tří částí a předjezdcem dvou hlavních sezón bude Charity Showdown, který pro všechny kouty Evropy startuje 15. května. Ve hře je hezký prize pool 100 tisíc dolarů a spolu s ním si vítězný tým vybere charitu vlastního výběru, na kterou zamíří dalších 100 tisíc. Do turnaje o 24 týmech byla pozvána rovná desítka, zbylé složení tvoří kvalifikované týmy ze západu Evropy, zemí okolo Ruska a také Středního východu.

    Česká republika a Slovensko už tradičně patří do regionu EU West, do jehož kvalifikace se přihlásila celá řada týmů. Do kvalifikačního finále to nakonec dotáhli Entropiq, kteří v poslední době prokazují parádní formu, společně s PiXeL1Kem, jenž hájí barvy severského týmu Tempus. Právě Tempus si počínali naprosto sebevědomě a s průměrem 10 bodů na hru ovládli celé finále. Do hlavní části PCS Charity Showdown to však dotáhli i Entropiq, kterým vyšel hlavně první den, a i když to koncem toho druhého už tolik nelepilo, tak to na postup nakonec s náskokem 17 bodů stačilo. S evropskou špičkou si tak zahrají čtyři Češi a jeden Slovák. Právě tohle stejné složení si nedávno zahrálo finále DH Spring Showdown a ve stejných dnech, jako PCS, čeká Tempus i Entropiq také finále finské PUBG Spring Challenge. Tomu říkáme Evropou nabitý harmonogram!

    Hrací dny jsou rozděleny takto, startuje se vždy v 18:00:

    • 15. května: A+B (Entropiq, Tempus)
    • 16. května: B+C (Entropiq)
    • 17. května: A+C (Tempus)
    • 22. května: B+C (Entropiq)
    • 23. května: A+C (Tempus)
    • 24. května: A+B (Entropiq, Tempus)
    • Finále: 27. až 29. května, každý den
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.