Přejít k hlavnímu obsahu

Esport se stává oficiálním rekreačním programem na amerických univerzitách

16. 5. 2020 | 17:24 Všechny hry
University of South Florida (USF) oficiálně zahájila esportový projekt pro své studenty, má jim pomoci nejen se odreagovat od běžného studijního dne ale také se mezi sebou poznat a rozvíjet soutěživého ducha.
123
123

Program byl pro studenty k dispozici už rok v neoficiálním provedení pod záštitou Recreation and Wellness Department a o jeho financování se starala studentská rada. Studenti díky tomuto programu mají možnost rozvíjet své vůdcovské schopnosti a také dostávají prostor pro projevení jejich kompetitivních talentů.

Esport nám dává možnost spojit komunitu nejen kompetitivních a běžných hráčů, ale také lidí, kteří se o videohry pouze zajímají,

vyjádřil se k tématu Bart Stucker, koordinátor projektů pro rekreaci a wellness na USF..

123

Aktuálně tento zajímavý projekt spojuje více než 200 hráčů a administrátorů ze všech 3 kampusů univerzity to i přes momentálně probíhající virovou krizi. Studentům tak dávají hry možnost se spojit a pracovat na společných cílích z bezpečí domova. Zároveň tak aspoň částečně nepřichází o pocit soudržnosti komunity, který by jim normálně poskytoval kampus. 

USF ale neplánuje zůstat pouze u vlastního esport programu. Plánují se spojit i s jinými univerzitami, které umožňují studentům podobné aktivity a ve spolupráci s nimi připravit pro své studenty větší turnaje. Už v tuto chvíli USF spolupracuje se třemi dalšími školami (Florida State University, University of Central Florida a University of Florida) na turnaji Battle for Florida, kde se studenti utkají ve FIFA 20. Škola věří, že v budoucnu budou moci pořádat i větší celonárodní akce a zapojit více škol i studentů.

Momentálně USF nehostuje turnaje pouze v jedné hře, jde o rozmanitý výběr titulů na různých platformách včetně PlayStation, Xbox i PC. Spoustu svých turnajů také vysílají živě na svém Twitch kanále. V tuto chvíli se pro projekt připravují také vlastní webové stránky a my doufáme, že se bude i nadále úspěšně rozvíjet. 

Zdroj: usf.edu
Štítky: fifa, koronavirus