Přejít k hlavnímu obsahu

JUGi bude nastupovat v základní sestavě Astralis, gla1ve ze zdravotních důvodů míří na lavičku

19. 5. 2020 | 15:36 Counter-Strike 2
Nejnovější posila týmu Astralis míří do startovní sestavy. Talentovaný sniper JUGi si zahraje nejbližší turnaje. Ze sestavy míří ven kapitán týmu gla1ve, který si dopřeje zdravotní pauzu.
Astralis JUGi
Astralis JUGi

Světová jednička Astralis se bude muset na následující tři měsíce obejít bez svého in-game leadera a kapitána gla1vea, který si kvůli vysokému stresu a syndromu vyhoření dává zdravotní pauzu. V základní sestavě ho tak nahradí JUGi, který je nejnovější posilou v nyní sedmičlenné sestavě Astralis. Právě stres je jedním z faktorů, proč se Astralis rozhodli rozšířit sestavu na sedm hráčů.

Dánský tým si bude muset bez svého kapitána poradit minimálně na turnajích DreamHack Masters Spring a BLAST Showdown. Je otázkou, jaká bude situace v druhém kvalifikačním turnaji na Rio, který sice potvrzen ještě není, ale očekává se, že proběhne právě v průběhu následujících tří měsíců. Změna v sestavě by však znamenala citelnou ztrátu 20 % bodů. 

JUGi tak bude v základní sestavě týmu alespoň do začátku července, kdy se k týmu již oficiálně přidá es3tag. Není ani jisté, kdo bude v týmu in-game leaderem. Podle slov coache týmu Zonic perfektně ovládají taktickou část hry všichni hráči Astralis, kandidátů je tedy hned několik. V online zápasech dokonce může řídit taktickou stránku hry i samotný coach, oproti LAN turnajům totiž může hovořit s hráči bez omezení.

K pauze gla1vea se vyjádřil sportovní ředitel Astralis Kasper Hvidt:

Dlouhou dobu jsme se s Lucasem (gla1ve) snažili udělat vše co nejsnadnější, jak ve hře, tak mimo ni. To však bohužel nestačilo aby se vyhnul nucené pauze. Vím, že je ve hře spousta hráčů v podobné situaci, a vím, že jsme tento krok mohli udělat již dříve. Doufám, že se nám podaří, aby se taková situace neopakovala. Samozřejmě, že si přeji, abychom měli Lucase co nejdřív zpět, právě teď však potřebuje trochu oddychu. Budeme ho vždy podporovat jak to jen půjde.

Zpět k JUGimu. Ten začne svou cestu v novém týmu již dnes v duelu proti svému bývalému celku Heroic. Souboj bude o to ostřejší právě i proto, že jsou to právě Heroic, komu Astralis vyfoukli es3taga a tím i smlouvu s organizací FunPlus Pheonix. Astralis právě teď trénují na bootcampu v Kodani, kde odehrají také své zápasy na DreamHack Masters Spring. Na tomto turnaji se tedy představí v následující sestavě:

 Dánsko Nicolai "device" Reedtz
 Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen
 Dánsko Andreas "Xyp9x" Højsleth
 Dánsko Emil "Magisk" Reif
 Dánsko Jakob "JUGi" Hansen

Štítky: Astralis
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.