Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG Update 7.2 přináší do hry vytoužené rankedy

20. 5. 2020 | 13:10 PUBG: Battlegrounds
Do PUBG byli nedávno přidáni boti, u kterých si spousta hráčů stěžuje, že absolutně kazí ten správný pocit z boje o přežití, který PUBG vždy měl nejlepší ze všech battle royale. To se nyní mění s oficiálním příchodem Ranked Mode, který ale potěší pouze hráče squadů.
PUBG Update 7.2
PUBG Update 7.2

Update 7.2 přináší do hry vybalancování některých zbraní, ale jeho hlavní součástí je vysoce očekávaný Ranked Mode. Ať už jste kompetitivně zaměření nebo ne, tak pokud se budete chtít vyhnout botům, budete muset hrát rankedy chtě nechtě. V celých patch notes ale není ani slovo o režimech Solo a Duo, které tímto přídavkem – a především přítomností nemotorných botů – nejvíce utrpí. Jak asi vypadá hraní s počítačem ovládanými boty, se můžete podívat na trefném ukázkovém videu od sprEEEzyho níže. Hodnocený režim v PUBG nahradí dosavadní Survival Title, jehož data se navíc do nového módu nebudou vůbec počítat a každý pojede nanovo.

Ranked Mode bude možné hrát v 1/2/3-man squadech, ale vždy ve hře pouze o 64 reálných hráčích. Bojovat se bude na mapách Erangel, Miramar, Sanhok a nastavení se více přiblíží kompetitivnímu hraní, ačkoliv vedle odebrání přebytečných prvků chybí například přidání takzvaných hard spawnů, tedy pevně daných lokací s vozidly. Aktuální nastavení se však v průběhu může měnit, především se začátky dalších sezón se to i očekává.

Po vzoru jiných her budou jednotlivé tiery rozděleny do pěti divizí, celkem tedy ve hře bude 30 dovednostních kategorií od Bronze V až po Master I. V úvodu na každého čeká pět rozřazovacích zápasů, v každém se postup vyhodnocuje na základě zabití, asistencí a celkového umístění. U všech divizí ranků Diamond a Master bude aplikován i decay, tedy pokles vašich Rank Points (RP), pokud si týden nezahrajete. Do hry bude s Ranked Modem po opravdu dlouhé době přidán také viditelný žebříček nejlepších hráčů, který v dobách před oficiálním vydáním byl pro spoustu hráčů velkým lákadlem. Ne že bychom se ale nebáli, že nebude plný cheaterů.

PUBG Update 7.2

Nejnovější update ale není pouze o rankedu. Více o přidání botů se například vývojáři vyjádřili v otevřeném dopisu zde. Kromě toho ale přichází také drobné balancování zbraní, aby už M416 nebyla tak jednoznačnou volbou, která v mnoha scénářích často předčí i DMR. Upravena tak je křivka letu výstřelu či samotná rychlost. Pro automatické pušky bez možnosti full-auto byl poté snížen recoil u semi-auto a burstování. Asi největšího buffu se pak dočká Beryl M762, jehož kontrola bude jednodušší než kdy předtím. Úprav se dočkaly také brokovnice – ale kdo s nimi vlastně kromě začátku hry hraje, že ano? Zajímavé změny se dočkala také vesta, která po zničení zůstane na vašem těle a nadále vám bude poskytovat extra místo na předměty i drobnou porci ochrany včetně aim punche. Součástí nové záplaty je také spousta drobných vylepšení uživatelského rozhraní nebo skiny, co se týče oprav určitých chyb, tak těch se tentokrát v patch notes nachází takřka šest desítek.

Zdroj: pubg.com
Štítky: PUBG update
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.