Přejít k hlavnímu obsahu

Monitor Samsung Odyssey? Pro hráče naprosto ideální volba

10. 6. 2020 | 10:21 Všechny hry
Samsung nedávno představil svůj nový zajímavý monitor Samsung Odyssey, jehož předprodej právě probíhá. Tento kousek už na první pohled vypadá opravdu zajímavě, vyplatí se do něj ale jít?
Samsung Odyssey
Samsung Odyssey

Na otázku z perexu lze odpovědět jednoduše – jste-li vášnivý pařmen, tak určitě ano! Chápeme ale, že s tím se právě zapálený gamer nespokojí, a tak si na ni pojďme odpovědět trochu podrobněji. Jedna z nejzásadnějších vlastností monitorů je obecně (a pro hráče snad ještě více) doba odezvy. Ta hlavní, známá pod zkratkou GTG (grey to grey, tedy přechod z odstínu šedé do šedé, aneb právě to, co je pro většinu aplikací nejpodstatnější), u Samsung Odyssey činí pouhou jednu milisekundu, čímž si už rovnou získává velice velkou šanci na výhru v konkurzu na ideální monitor pro hráče.

Tím to ale samozřejmě nekončí, technickými vymoženostmi a inovacemi se monitor jen hemží. Uvažujete-li o něm, dost možná vás k jeho koupi zlomí i vynikající DQHD odlišení, osvětlení Core Lighting, technologie FreeSync, zajišťující plynulý obraz, obnovovací frekvence 240 Hz a v neposlední řadě i nádherný, prohnutý design. Právě ta prohnutost je zde opravdu podstatná, monitor díky ní totiž odpovídá tvaru lidského oka, čímž se stává obraz jím poskytovaný opravdu realistickým.

Samsung Odyssey

Díky technologii panelu VA si navíc obraz užijete z jakéhokoliv úhlu, a skvěle tak vedle hraní poslouží třeba i při sledování seriálů. Monitor lze zkrátka bez okolků označit za jeden z těch naprosto nejlepších na současném trhu, a při předprodeji by tak dle našeho názoru neměl s jeho zakoupením váhat žádný hráč. Snad jediné, co může některé odradit, je už klasicky cena, ta ale úplně nízká při kvalitě a kráse tohoto kousku prostě být nemůže.

Ale ani ta vás dokonce od vlastnění tohoto krasavce nemusí oddělit. Jakto? Jednoduše, právě o tento kousek totiž soutěžíme během naší Valorant turnajové série ,připravované právě ve spolupráci se Samsungem. Pro to, abyste ho vyhráli, stačí přijít na jakýkoliv z jejích streamů, napsat tam něco do chatu a pak si držet palečky při losování vítěze, které proběhne na streamu finálového turnaje 20. června!

miluju videohry a hlavně ligu legend