Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Play-off korunovalo mistry eEriness + ZÁZNAMY

16. 6. 2020 | 20:02 Hearthstone
Po několika týdnech je letošní sezóna Hearthstone COOL ligy za námi a že to tedy bylo něco! Co přineslo její samotné vyvrcholení?
HS COOL liga
HS COOL liga
eEriness MARVOvs.Inside Games

 Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Hunter
Druid
Shaman
Mage
Paladin

3:1

Paladin
Warlock
Mage
Priest
Shaman

 Česká republika Heki
 Česká republika Jobsad
 Česká republika Norwis
 Slovensko martim

Play-off odstartoval souboj mezi vítězem základní části eEriness a postupujícím ze čtvrtého místa Inside Games, od kterého jsme očekávali, vzhledem k vyrovnané síle obou sestav i matchupům, velice napínavé utkání. To se nám nakonec docela i splnilo, eEriness do něj sice vstoupili o trochu lépe, když zvládli vyhrát jak se svým Hunterem, tak Shamanem, oba zápasy byly ale samy o sobě velice těsné, stejně jako ten třetí, který už IG vyhrát zvládli. V dalším, rovněž velice napínavé hře jsme byli opět svědky dlouhého a dramatického souboje, i eEriness ale se svým Mage vyhrát zvládli, a po zápase, který bohužel z obou stran nabídl trochu horší výkony, než jsme čekali, se tak stali prvními finalisty.

 
CZC.eSubavs.Gifted Gaming

PoweR  Česká republika
VlčáK77  Česká republika
Scruffy  Česká republika
ecoo  Česká republika

Druid
Hunter
Priest
Mage
Paladin

2:3

Rogue
Druid
Mage
Priest
Shaman

 Česká republika CptBoatsNHoes
 Česká republika Kapr
 Slovensko Benko
 Španělsko Pepe

Očekávání před startem dalšího utkání, v němž na sebe narazili v základní části druzí eSubáci a třetí Gifted Gaming, byla velice podobná tomu prvnímu. Matchupově bylo vše rovněž skoro 50/50, a i když je nutné uznat, že sestava eSuby byla nejspíše tou papírově nejsilnější v celém play-off, GG ve skupině ukázali, že hrát tak umí, a jasné tak rozhodně nic nebylo. Tyto předpoklady samotný vývoj utkání později také potvrdil, oba týmy totiž na úvod zvládly vyhrát se svými Druidy, a když se jim oběma to samé následně povedlo i s Priestem, šlo se po dlouhém souboji až do páté hry. V ní na sebe, stejně jako by tomu bývalo byl v úvodním semifinále, narazil Paladin a Shaman a jako lepší volba se nakonec ukázala druhá jmenovaná classa, s níž o úspěch usilovali GG. PoweR a spol. se tak museli spokojit "pouze" s děleným třetím místem.

 
eEriness MARVOvs.Gifted Gaming

 Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Hunter
Druid
Priest
Mage
Shaman

3:1

Druid
Rogue
Paladin
Mage
Shaman

 Česká republika CptBoatsNHoes
 Česká republika Kapr
 Slovensko Benko
 Španělsko Pepe

V grandfinále se tedy potkali GG a eE a už klasicky jsme mohli čekat jen a pouze vyrovnané utkání. To bylo ale tentokrát ještě o něco zajímavější v tom, že po pick/banu jsme se mohli dostat až ke dvěma mirrorům, z nichž jeden dokonce znamenal souboj Highlander Mágů, a bylo tedy jasné, že divácky to tentokrát atraktivní bude maximálně. Po výhře s Druidem z obou stran přišla nejprve ještě řada na střet Priesta a Paladina, v níž uspěla první classa pilotována eEriness, a Mage mirror už tak této sestavě mohl zajistit titul. To se nakonec, i díky nemalé porci štěstíčka, opravdu stalo, a po čtyřech vyrovnaných hrách tak bylo rozhodnuto – titul si odnáší celek eEriness MARVO!

Konečné pořadí Hearthstone COOL ligy:

  • 1. místo: eEriness MARVO (25 000 Kč)
  • 2. místo: Gifted Gaming (15 000 Kč)
  • 3. a 4. místo: CZC.eSuba a Inside Games (5 000 Kč)
Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend