Přejít k hlavnímu obsahu

Pět hráčů, které se vyplatí sledovat na Samsung Letní sklizni

17. 6. 2020 | 17:22 Hearthstone
Sklizeň je již několikátým rokem jedním z vrcholů sezony Samsung MČR v mobilních hrách. Letos se v ní šestnáct karbaníků popere o jedno postupové místo, o napětí tudíž nouze nebude. Pojďme se podívat, od koho čekáme jen to nejlepší a kdo zase dost možná mile překvapí.
Faeli
Faeli

NLKY –⁠ Zrodila se hvězda?
První v pořadí MČR kvalifikace i v našem článku je Nlky z týmu Vikingekrig. Když před sezónou Vikingové oznamovali svou sestavu, tenhle neznámý hráč příliš vzrušení nevyvolal, i pro znalce tuzemské scény šlo zkrátka o de facto nové jméno, málokdo ale mohl tušit, jakých výkonů se od něj dočkáme. Několik pódiových umístění v pravidelných NightCupech, tři účasti na měsíčním finále a pravidelný finish ve dvoustovce nejlepších na ladderu vynesly Nlkymu pozici papírového favorita. Jaké ale má šance ji potvrdit? Před zveřejněním balíčků se vždy těžko soudí, rozhodně ho ale jako nováčka na scéně nelze odepsat. Na streamech předvádí poměrně klidné výkony, jenže tíha situace bývá na Sklizních trochu větší. Pokud ji ale ustojí i tam a zvládne postoupit do druhého dne, nebylo by překvapením, kdyby po něm sáhl nějaký z věhlasnějších týmů, kde by mohl vyrůst v další velkou rybu československého rybníčku.

Proč mu fandit? Může být (a možná už i je) inspirací pro začínající hráče, že i nováček to může dotáhnout hodně vysoko.

Faeli –⁠ Šťastná sedmička
Úřadující mistr ČR a jedno z nejzvučnějších jmen na scéně je téměř dokonalý protipól k našemu prvnímu hráči. Už jenom vidět jeho jméno v bracketu budí respekt ostatních a samozřejmě i nemalý divácký zájem. Tenhle věčný optimista ale krom postupu a peněžní odměny hraje i o prodloužení své pozoruhodné série, které nemá v rámci MČR obdoby. Je jediným hráčem, který se zúčastnil všech dosavadních ročníků, byť na medaili dosáhl jenom loni, kdy si odnesl rovnou tu nejcennější. Jeho postup by nebyl překvapením snad pro nikoho, obhajovat titul ale nebývá snadné nikdy. Lze očekávat, že deckbuilding i přípravu zvládne na jedničku, a nejvíce tak bude asi záležet na štěstí v zápasech, jeho bude na úspěch potřebovat o něco více než v nedávné COOL lize, kde s týmem Entropiq sice předváděl precizní výkony, které jim ale kvůli smůle stejně nestačily.

Proč mu fandit? Legenda scény, která má našlápnuto do světa. Na Sklizni může ukázat, jak moc mu je tuzemský rybníček malý.

Pepe –⁠ Bien jugado mi amigo
Když se bavíme o nejzajímavějších hráčích ze Samsung Letní sklizně, nemůžeme samozřejmě vynechat rodáka z Valencie, Pepeho. První zahraniční účastník Sklizně nemusí úplně nutně oslnit svými výkony v turnajích, vždyť postup si vydřel spíše přes in-game ladder. Tisíce odehraných zápasů jsou ale garancí, že hru má zmáknutou na jedničku, jak dokazoval i při jízdě svého týmu Gifted Gaming v COOL lize, kde nakonec urvali druhé místo. Ale právě jeho záliba v ladderu se mu může stát osudnou, přeci jenom na letošních turnajích uhrál pouze 24 MČR bodů, s dobrou přípravou by ale mohl toto tvrzení vyvrátit. V jeho prospěch hovoří i výsledek z nedávného Masters Tour, kde skončil s výsledkem 6-3 těsně pod hranicí TOP 50.

Proč mu fandit? Jeho nadšení pro turnaje je opravdu velké, a protože na španělské scéně nenašel to správné vyžití, skončil až u nás, kde se rychle uchytil. A kdo jiný než jižan by měl zvládnout tu správnou (RNG) fiestu!

Samsung Letní sklizeň

Koronos –⁠ S humorem zpátky v boji
Asi vám neuniklo, že značná část hráčů si zajistila účast na Samsung Letní sklizni díky umístění na ladderu, což je téma, které lehce rozděluje komunitu. Je tu ale jeden hráč, který si své místo zasloužil jen a pouze skrze umístění v pravidelných čtvrtečních turnajích. A není to nikdo jiný než vtipálek K(o)ronos, který letos do svého nicku přidal, z asi evidentních důvodů, právě ještě to O v závorce. Ovšem reference na situaci ve světě není to, co ho dostalo na tenhle seznam, důvod je zcela jiný a to jeho originalita. Pamětníci si jistě vybaví jeho netradiční lineup třeba z MČR 2018, kde se sice nedostal přes úvodní skupiny, ale právě kvůli němu svou stopu stejně zanechal. A přesně to může být jeho výhodou i v tomto turnaji, kde se očekává od hráčů výběr balíků omezený současnou metou. Netradiční výběr balíčků ale na druhou stranu může znamenat i velice rychlý konec v turnaji. Doufejme tedy, že bude pravdou spíše první varianta, sledovat neohrané balíčky je totiž vždycky o něco větší zábava.

Proč mu fandit? Pokud máte rádi jistou míru neotřelosti balíčků, je tenhle Brňák volba přesně pro vás.

Jobsad, Krajda a BlizzconJan –⁠ Tři bratři
Ano, uznávám, že nominovat tři hráče v jednom bodu je trochu podvod. Ale v tomhle případě nejde jinak, přeci nebudeme trhat rodinu! Jak je všeobecně známo, na téhle trojici sourozenců se karetním talentem rozhodně nešetřilo –⁠ nejvíce si ho podle MČR pořadí odnesl BlizzconJan, který zářil jak na ladderu, tak v turnajích. Leckoho by mohlo zmást jeho mládí, v teprve třinácti letech už ale stihl víc než spousta hráčů za celou kariéru, pravdou ale je, že často ho při turnajích potápí jeho zbrklost při hře. Tu naopak rozhodně nenajdeme u nejstaršího z nich, Jobsada, jehož playe snad nikdy nebývají hluboce promyšlené. Do letošní sezony vletěl po hlavě a všechny své body stihl nasbírat jen během prvních dvou měsíců, od té doby se totiž věnoval studiu a se skoro 100% jistotou čekal právě na Sklizeň. Posledním do party je Krajda, často nenápadný, ale stále kvalitní hráč. Na Sklizni je v pozici černého koně, který může spíše překvapit a zatopit některým známějším jménům.

Proč jim fandit? Každý z nich chce dokázat, že právě on je ten "nejlepší sourozenec", ale postup může získat jenom jeden. A není vždy trochu škodolibě zábavné sledovat bratrské soupeření?

V dnešním článku jsme sice vypíchli jenom pět (nebo sedm?) hráčů, pozornost diváka si ale zaslouží každý z účastníků Samsung Letní sklizně. Jak se jim bude dařit doopravdy ale odhalí až víkend, i když hodně může napovědět už zítřejší odhalení jejich balíčků, které jejich fanoušci jistě očekávají se zatajeným dechem. A nám vám zbývá vzkázat už jen jediné –⁠ ať už jste si jako favorita vybrali kohokoli, přijďte ho podpořit na stream turnaje!