Přejít k hlavnímu obsahu

Zaměstnanec Blizzardu odmítá obvinění ze sexuálních činů s nezletilou dívkou

28. 6. 2020 | 11:57 Overwatch
Blinky, prominentní osoba Overwatch esportové scény, se přiznal k činům, které zahrnovaly také zletilé ženy, kategoricky však odmítl události, jež by zahrnovaly nezletilé.
Blizzard
Blizzard

Na světlo vyplouvá stále více příběhů, týkajících se toxické kultury ve světě gamingu a esportového průmyslu obecně, jak se množí děsivé výpovědi obětí sexuálního násilí a dravého chování. Nedávno byl ze sexuálního zneužití obviněn např. hráč Joe Miller z EU LCS.  

Teď se z jednoho takového zpovídá i zaměstnanec Blizzardu, který částečně popírá obvinění, jež jsou proti němu vznesena, konkrétně ta týkající se tzv. „groomingu“ nezletilé. Grooming, nebo také kybergrooming, je označení pro chování uživatelů internetových komunikačních prostředků, kteří tyto prostředky využívají k navázání důvěrných vztahů se svými oběťmi. Blinky, produktový manažer pro Overwatch Open Division, si měl údajně vyměňovat nudes se 14letou dívkou. Toto obvinění ostře odmítl skrze svůj Twitter. 
 

Blinky
Je tu ještě jeden příběh o nezletilé, který je ZCELA vymyšlený. Nikdy jsem s nikým toho věku takhle nemluvil, ani jednou, nikdy v životě. Pár lidé ve hře mě loni nazvalo „pedo“, myslel jsem si vždycky, že je to proto, protože mě prostě nemají rádi.

Obvinění proti Blinkymu vznesl Phaz, bývalý profesionální hráč Overwatche, později kouč Valorantu. Phaz řekl, že: 

Blinky byl pedofil, který si vyměňoval nudes se 14letou dívkou. Kamarádi dívky to věděli, když ho viděli ve hře, ve všech chatech ho nazvali „pedofilem“.

V dalším tweetu pak Phaz zmínil, jak Blinky měl zneužívat svou moc, aby vyhrožoval přátelům čtrnáctileté dívky, že jejich účty budou zabanované, pokud s tím nepřestanou. Phaz jako zdroj cituje bývalé moderátory Blinkyho Twitch kanálu.

 „Díky své práci v Blizzardu získal informace, aby se dostal k detailům o jejich účtech a zneužil je. Jeho bývalí moderátoři mi potvrdili, že se vychloubal tím, že dokáže vyhledávat účty ostatních lidí a zabanovat každého, koho si zamane.“ 

 

Ačkoliv Blinky odmítá obvinění ze sexuálních přečinů s nezletilými, připustil obvinění, zahrnující ponižující komentáře vůči několika ženám. Zejména jedna z nich sdílela detaily a záběry jejich konverzace, přičemž prohlásila, že se tón pravidelně měnil z přátelské konverzace na sexuální.   

Řekla, že Blinky se „stával stále agresivnější a věci, které mi říkal, byly ponižující. Hodně mluvil o tom, že by mě na conech „předával dokola“, a i normální konverzace se stávaly sexuálními.“

Blinky není prvním z Overwatch komunity, kdo byl obviněn ze sexuálního obtěžování. I kdyby se ukázalo, že Phaxova tvrzení nejsou založená na pravdě, k jiným vůči dospělým ženám se přiznal, což není o mnoho lepší. Ve svém vyjádření se Blinky přiznává, že příběhy o tom, jak flirtuje se ženami určitého věku, jsou pravdivé. Údajně to vždy vnímal jako oboustranné, ale bohužel si neuvědomil, že se druhá strana cítila nepříjemně, za což se omluvil. Slíbil také, že odchází ze scény úplně, aby vyhledal odbornou pomoc. 

Zdroj: ginx.tv