Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampion Bugha otevírá stáj VaynerGaming

20. 7. 2020 | 14:14 Fortnite
První vítěz světového šampionátu ve Fortnite se před několika dny jako vůbec první esportový hráč upsal agentuře známého businessmana Garyho Vaynerchuka. Ve VaynerGaming, který je součástí VaynerSports, se tak zařadí třeba po boku Allena Robinsona, hráče NFL za Chicago Bears.
Bugha
Bugha

Všichni si jistě dobře uvědomujeme, jakou hodnotu dnes má elektronický sport. Stále více lidí sleduje své oblíbené hráče na různých platformách a sledovanost raketově roste. Gary Vaynerchuk založil novou podsekci agentury VaynerSports teprve nedávno, teprve týden po zařazení baseballu do svého portfólia, a hned pod svá křídla zlanařit špičkového klienta. Ve světě tradičního sportu má Vaynerchukova společnost velké renomé a vytvoření nové odnože je pouze logickým krokem následujícím aktuální trendy a hledáním děr na trhu.

V prohlášení k založení VaynerGaming vyjádřil takto:

Už deset let věnuji pozornost hernímu průmyslu, buduji vztahy a sleduji trendy. Jednou z nejzajímavějších věcí pro mě jsou ale samotní hráči. A když se podívám, zájem o toto odvětví od ostatních sportovců, umělců, celebrit je ohromný. Jedná se o velmi významnou expanzi pro VaynerSports.

Do sítě VaynerGaming v nejbližších měsících nevyhnutelně padne více hráčů a Kyle “Bugha” Giersdorf je možná pouze prvním z řady. Bugha nadále sice zůstává pod organizací Sentinels, ve které se stal světovým šampionem a nejlepším hráčem roku 2019 napříč celým esportem. 17letý Američan nadále podává špičkové výkony a i nadále bude hájit barvy této organizace, ve které mu nově navázaným partnerství bylo vyjednáno lukrativnější prodloužení smlouvy. Kromě toho uzavřel Bugha i nový exkluzivní deal pro streamování na Twitchi.

Samotný Fortnite hraje spousta hráčů, kteří jsou jistě také kandidáty na reprezentaci VaynerGaming. Vzhledem k tomu, že na trhu esport stále roste, budou talentovaní a obchodovatelní hráči jako Bugha potřebovat něco, čím zaujmou při vyjednávání smluv a partnerství se značkami. Kromě těch tradičních a výše zmíněných byly pro úřadujícího mistra světa údajně skrze VaynerGaming vyjednány i dohody se společnostmi Samsung, Mondelez a Five Under. Tato partnerství značí začátek obchodního vztahu Bughy a Vaynerchukovou agenturou, a bude zajímavé sledovat, co si pro VaynerGaming připravilo následujících pár měsíců.

Zdroj: one37pm.com
Štítky: Bugha, VaynerGaming