Přejít k hlavnímu obsahu

Interaktivní hra Gamer Girl nabízí možnost stát se moderátorem streamerky. Distributor informace o hře stáhl

21. 7. 2020 | 19:33 Všechny hry
Nedávno se na internetu objevily informace o nově chystaném titulu jménem Gamer Girl od nezávislého videoherního studia a vydavatele Wales Interactive. Jednalo se o hru, v níž hráč získává roli moderátora na streamovacím kanále mladé dívky, jeho rozhodnutí ovlivňují nejenom ji, ale také celý příběh.
Gamer Girl
Gamer Girl

Hráč má moderovat videokanál fiktivní streamerky působící pod přezdívkou Abicake99, ta pátrá po své zmizelé kamarádce. S pomocí svého kamaráda, moderátora, bojuje s trolly a překonává toxické postavy na svém streamu. Svými rozhodnutími ovlivníte nejen příběh, ale také jeho konec. Abicake99 ve hře ztvárnila Alexandra Burton, která na hře také spolupracovala. 

Tvůrčí tým nebral záležitost na lehkou váhu, výzkum na streamovací obsah zabral 4 roky a vývojářský tým FMV Future udělal rozhovory s desítkami streamerek, z nichž většina zažila nějaký druh online šikany. 

Online šikana je skutečná a děje se každodenně – Gamer Girl se snaží zvýšit povědomí o tomto problému,

píše Wales Interactive.

Ačkoliv nápad je svým způsobem docela zajímavý, provedení už tak dobré není. Oznámení hry společně s prvním oficiálním trailerem vzbudilo vlnu reakcí, bohužel mnoho z nich nebylo právě pozitivních. Uživatelé vyčítají tvůrcům různé věci, ať už to, že herecké výkony nejsou nic moc, nebo to, že hráčka ve hře vlastně sama žádnou hru nehraje. Pravděpodobně nejvíce jim vadí to, že dle nich autoři znevažují problémy, jimž streamerky ve skutečnosti čelí v toxické herní komunitě.  

„Je mi líto, ale to není ta zpráva, kterou jste vyslali touto hrou. Vzbuzuje to pocit, jako byste si dělali legraci ze sexuálního obtěžování, jež tvůrkyně obsahu zažívají každý den,“ napsal jeden z uživatelů. 

„Je to absolutně nechutné. Nenapadá mě žádný jiný způsob, jak to popsat,“ uvedl jiný. 

Wales Interactive se tvůrců zastalo v prohlášení, studio prohlásilo: „Gamer Girl je o dopadu komentářů a akcí uživatelů na duševní zdraví a pohodu streamera.“ 

Po vlně kritiky ale trailer z oficiálního kanálu zmizel, stejně jako informace o hře, nebo její datum vydání. Ovšem co na internetu je, už úplně nikdy nezmizí, takže se na zmíněný trailer můžete podívat.