Přejít k hlavnímu obsahu

Prodej videoher v digitální podobě překonává prodej fyzický

3. 8. 2020 | 12:50 Všechny hry
Vydavatelé videoher odhalili, že prodej digitálních kopií videoher za rok 2020 začal překonávat čísla prodeje fyzických kopií.
games
games

Analytik videoherních dat Daniel Ahman sdílel na Twitteru statistiky, které prozrazují nárůst digitálního stahování. Za zdroj udává čísla od EA, Také-Two Interactive a Sony. 

Nedávno společnost EA uvedla, že 52 % jejich „prodaných herních jednotek za posledních 12 měsíců bylo prostřednictvím digitálního stahování.“ Podobná čísla vykazuje také Také-Two Interactive, rodičovská společnost Rockstar Games a 2K Games, kde 55 % prodejů bylo digitální stahování. Sony prozradilo, že „51 % všech her prodaných na PS4 ve (finančním) roce 2020 bylo digitálně.“

Jak se blíží vydání nových generací konzolí, slibujících upgrade zdarma pro ty, kteří si koupí digitální verzi hry ještě na současnou generaci, je pravděpodobné, že se v budoucnu dočkáme ještě vyšších čísel. Ačkoliv za nárůstem stojí technologické pokroky, svým dílem pravděpodobně přispěla také pandemie koronaviru a to, že většina lidí musí nebo musela zůstat doma.

David Braben, generální ředitel společnosti Frontier Developments, uvedl, že katastrofální události roku 2020 ovlivňují také videoherní průmysl do budoucna. Pandemie může mít velkou roli při přechodu z fyzických her na digitální verze. „Zaznamenali jsme zrychlení přechodu z fyzického na digitální,“ řekl. Z uvedených čísel se zdá, že postupné vymizení fyzických kopií videoher je do budoucna pravděpodobné.

Co si o situaci myslíte vy? Kupujete si hry pěkně v krabičce, nebo dáváte přednost stahování? 
 

Zdroj: gamebyte.com