Přejít k hlavnímu obsahu

Proč profesionály čím dál víc trápí psychické potíže? Na to se snaží přijít britské university a asociace CS hráčů

10. 8. 2020 | 19:20 Counter-Strike 2
První polovinu letošního roku zasáhlo scénu hlavně téma psychických problémů. Aby byli hráči i samotné týmy lépe na tyto situace připraveny, rozhodla se hráčská asociace CSPPA pro velký výzkum na toto téma.
CSPPA
CSPPA

Problém psychického zdraví v esportu už týmy nějakou dobu vnímají, i proto má většina špičkových týmů také své vlastní mentální kouče. Kvůli letošní vlně hráčů, kteří si dali z psychických důvodů pauzu, se rozhodla hráčská asociace CSPPA. 

Spojila se proto s experty na psychiku sportovců z britských univerzit ve Winchestru a Chichesteru, kteří provedou první vědeckou studii na toto téma. CSPPA si od tohoto tahu slibuje hlavně lepší pochopení tohoto problému a taky pomoc pro hráče trpící tímto problémem.

Díky této studii budeme v lepší pozici, díky které můžeme pomoct hráčům vypořádat se s nároky, které vyžaduje profesionální hraní. Zjištění ze studií může pomoct i dalším esportům lépe pochopit mentální zdraví jejich hráčů a hlavně může zviditelnit problém psychického zdraví v esportu.

Counter-Strike kvůli tomuto problému hodně utrpěl, jako prvním z odchozích hráčů byl na začátku roku ALEX, který odešel z týmu Vitality kvůli nabitému programu a častému cestování. V květnu si zase kvůli syndromu vyhoření vzali pauzu dvě opory světové jedničky z Astralis, Gla1ve a Xyp9x. Posledním z velkých jmen, které se letos kvůli podobným problémům stáhly ze scény, je olofmeister, který opustil FaZe Clan.

Zdroj: hltv.org
Štítky: CSPPA
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.