Přejít k hlavnímu obsahu

Nový patch přináší nerfy dvou karet i změny v Battlegroundech

17. 8. 2020 | 20:54 Hearthstone
Nerfy dvou karet i velká porce změn do Battlegroundů. Tak přesně to do Hearthstone přinese patch s označením 18.0.2.
Scholomance Academy
Scholomance Academy

Už už to vypadalo, že se v krátké době po vydání expanze nerfů nedočkáme, Blizzard je ale nakonec představil. Nutno ale uznat, že na rozdíl od minulých dvou rozšířeních tentokrát meta není nikterak extrémně šílená a to se projevuje i na podobě samotných balančních změn. Místo velkých nerfů kupy karet se tak dočkáváme spíše menších dvou nerfů, které na Standardu výrazně zasáhnou snad jenom jeden hraný archetyp. Řeč je o Guardian Druidovi, jemuž byl Kael'thas Sunstrider oslaben tak, že váš každý třetí spell nyní bude zlevňovat pouze na jednu manu.

To sice na první pohled nutně nevypadá jako nikterak šílený nerf, tento archetyp tím ale bude ovlivněn opravdu silně. Otázka je, zdali se vůbec nadále bude v této podobě hrát, tímto nerfem totiž prakticky končí možnost velkých comb, kvůli kterým se v něm Kael'thas vůbec hrál. Druhým oslabením je pak zdražení Mindrender Illucia o jednu manu, což už jako nikterak drastická změna nevypadá. Powerlevel této velice silné karty to samozřejmě sice o trochu snižuje, nemělo by se ale jednat o nic extra bolestivého.

Nerfy

Jinak v Blizzardu svoji energii investovali spíše do změn v módu Battleground. Tam jich totiž přišlo opravdu požehnaně, včetně naprostého odstranění Gentle Megasaura a Arcane Cannonu z minion poolu. U několika karet pak byl změněn jejich tier, staty či dokonce i efekt. Změny se navíc dočkali i tři hrdinové, a meta v tomto velice populárním módu se tak nejspíše změní k nepoznání. Více informací o změnách v Battlegroundech najdete ZDE.

miluju videohry a hlavně ligu legend