Přejít k hlavnímu obsahu

Team Gravity a jeho cesta za návratem. Zůstane KAPARZO i tento týden neporažen?

25. 8. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Na druhou divizi Tipsport COOL ligy samozřejmě nezapomínáme a opět pro vás máme zaměření se na jeden konkrétní tým. Naposledy jsme se podívali na zoubek Gifted Gaming, kteří poté utržili dvě porážky, tak jsme zvědavi, jestli se takzvaný Shadyeho syndrom projeví i v tomhle případě.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

Jestli nějaké spojení v posledních letech funguje, tak je to David 'KAPARZO' Lacina a jeho Team Gravity. Pokud bychom však měli počítat, kolik hráčů byl donucen od vzniku organizace i týmu postupně protočit, tak by nám prsty na všech končetinách pravděpodobně nestačily. Kaparza vždy sužoval problém ten, že jakmile se po jeho boku někdo ukázal, tak zamířil k ambiciózní konkurenci. Zkušený kapitán nikdy nedostal dostatek času, aby z mladé skvadry dokázal vytvořit tým, který spolu setrvá dlouhodobě a bude pomýšlet na nejvyšší příčky domácí scény. Rozsáhlé změny Kaparza čekaly také mezi jarním a letním splitem, kdy jeho tým padl do 2. ligy.

V preview před začátkem letního splitu jsme příliš neměli co odhadovat a na základě čeho stavět naše predikce. Kaparzovi totiž v týmu zůstal pouze Matúš 'MATYS' Šimko, který na jaře hrál pod přezdívkou misma, a i když Gravity sestoupili, tak patřil mezi objevy této soutěže. KAPARZO se této vize drží i nadále a pro jarní split nesáhl dokonce ani po jednom opravdu známém hráči, tak jako tomu bylo na jaře v případě queztona a WANTYYYYho, popřípadě krátkodobě oskara. Kromě kapitána a případně Matyse si můžete pamatovat pouze Dominika 'DOCKSTAR' Putirku, který se v jarním splitu senzačně kvalifikoval s BloodyDevils do 1. ligy. Tam však nevydržel.

Celou sestavu doplňují Jan 'shrubyy' Černý a Ján 'St0rmy' Pitoňák, nové tváře na domácí scéně. První jmenovaný byl tahounem proti BloodyDevils, ten druhý pak svým výkonem deptal OVG. Ani v jednom případě se neztratil MATYS a nejméně výrazným hráčem je překvapivě DOCKSTAR, ačkoliv už má v Tipsport COOL lize za sebou jeden celý split. KAPARZO tak opět ukazuje, že se nebojí vsadit na dravé mládí, které mu vloženou důvěru vrací. Team Gravity má aktuálně v tabulce 12 bodů za 4 výhry, nenechte se však zmást. Vedle kontumačního vítězství nad Universe šlo o tři týmy ze spodní poloviny tabulky, což sice hovoří o hezkém potenciálu, ale Gravity jistě míří na dvě nejvyšší příčky. Opravdové zkoušky tak teprve budou klepat na dveře, jako smrtka.

V úterý 25. srpna čeká na Kaparzovu partu opět dvojice zápasů, kdy se tentokrát postaví Gifted Gaming a posléze DEFEATERS. Gifted si zatím poradili pouze s týmy ze spodních pater tabulky a DEFEATERS podlehli pouze Entropiq, takže tento zápas bude bezesporu největším tahákem třetího hracího týdne. Jestli bude zápas streamovat přímo KAPARZO, to nevíme, ale komentovaný přenos jistě zajistí oficiální kanál týmu DEFEATERS.

Věříte, že si Team Gravity udrží i tento týden nulu v kolonce proher?

Možnosti výběru
2. Tipsport COOL liga
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.