Přejít k hlavnímu obsahu

Čínští hráči CS:GO si můžou užít 128tickové servery, v Evropě se jich však nedočkáme

29. 8. 2020 | 11:10 Counter-Strike 2
Oficiální distributor Valve her v Číně, společnost Perfect World, vydává pro své hráče nový klient, který nabízí mimo jiné 128 tickové servery nebo nový anticheat. V Evropě se však oficiálních 128 tickových serverů nedočkáme, Perfect World totiž při svém kroku naprosto obešel Valve.
perfect world launcher
perfect world launcher

Kvůli politické situaci v Číně je také složitější vydávat v tomto regionu videohry. Čína neumožňuje podobný krok zahraničním společnostem a ty si proto musí najít svého čínského prostředníka. Valve využívá služeb společnosti Perfect World, který však udělal menší podpásovku. Vydal nového klienta, který obchází samotné Valve, a nabízí služby, po kterých volají hráči po celém světě.

Klient s názvem Perfect World battle platform funguje na podobném principu jako ESEA či Faceit, hlavním rozdíl je však ten, že se jedná o oficiálního klienta pro čínský trh. Perfect World v něm nabídne například 128 tickové servery, nový anticheat nebo transparentní systém ranků.

Jedná se tak pravděpodobně o reakci na Valorant, který nejen, že nabízí 128 tickové servery, ale tvrdí také, že má mnohem lepší anticheat než je VAC.

perfect world launcher

Dochází tak k trochu absurdní situaci, kdy partner Valve a oficiální distributor obchází Valve. Dalo by se to přirovnat například k tomu, kdyby Tencent vydal v Číně vlastní klient pro Fortnite nebo League of Legends.

Valve je přitom dlouhodobě proti 128 tickových serverech v oficiálním matchmakingu a rozhodně to nevypadá, že by se mělo něco v dohledné době změnit. Podle Valve totiž 64 tickové servery jsou snesitelnější pro slabší počítače, které vlastní nezanedbatelná část hráčů.

Perfect World bude ve svém battle platform pořádat také turnaje, počínaje komunitními a konče velkými turnaji jako je Perfect World Asia League Fall, který slouží jako poslední kvalifikace na nadcházející ESL Major.

Štítky: Perfect World
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.