Přejít k hlavnímu obsahu

BRUTE představují nečekanou sekci. Vydávají se na závodní okruhy, a to virtuální i skutečné

5. 9. 2020 | 13:16 Virtuální závody
BRUTE v průběhu léta oznámili generální spolupráci se Sazkou, gigantem zejména na poli číselných her a sázek. Ne všechny projekty této organizace s ní budou však spojeny, protože záběr BRUTE se letošním rokem hodně rozšířil.
Brute Racing Team
Brute Racing Team

BRUTE mají v současnosti několik herních sekcí a dokážeme si představit, že by další ještě mohli do svých řad přivítat. Páteční oznámení však překvapilo naprosto každého. Nejde totiž o přírůstek z řad nejpopulárnější esportových titulů jako takových, ale o zcela novou divizi, která ponese název Brute Racing Team.

Týmové kanály byly vytvořeny již koncem srpna, ale stánek Brute Racing Teamu mohli vidět již návštěvníci tradičního Prague Car Festivalu. Kdo tak sleduje svět domácího motorsportu, tak mu tato zpráva zřejmě neunikla již dříve. O klasickém motorsportu mluvíme hlavně proto, že BRUTE se opravdu vydávají do těchto vod, nicméně Brute Racing Team bude kombinovat působení na virtuálních i skutečných tratích.

Brute Racing Team

Kanály týmu byly přetvořeny z již existující stáje, za kterou v loňském roce závodili Štěpán Zabloudil a Daniel Vodička. Letos však na Facebooku ani Instagramu nepřibyl před přejmenováním na Brute Racing Team jediný post, takže není známo, jestli tohle duo bude v BRUTE působit, nebo se tým zaměří na úplně nové tváře. Z oznamovacího videa totiž nelze příliš vyčíst a další představení nás zřejmě čekají.

Jednoho člena Brute Racing Teamu si však již nyní dokážeme odvodit. Podle všeho totiž součástí nové stáje bude Gabriela '#quickgabi' Jílková, která má vlastní závodní akademii, jež kombinuje právě virtuální i tradiční závodění. Kromě toho, že má na Instagramu takřka 20 tisíc sledujících, tak streamuje i na Twitchi. Nejde tedy o žádnou malou rybu, a podle kombinace jejích aktivit se dá odhadnout, že volba to byla správná.

S napětím tak budeme očekávat další jména, která by do týmu mohla zamířit, protože se nedá očekávat, že vše bude o jediné závodnici. Zajímavé by například bylo zapojení do seriálu Virtual GP, na což je už ale v letošním roce pozdě. I přesto bychom neradi vylučovali možnou akvizici známých jezdců, jak by BRUTE slušelo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.