Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 přichází s prvním ženským VALORANT týmem. Jeho kvality přitom nejsou vůbec špatné!

27. 10. 2020 | 10:00 VALORANT
Americká organizace Cloud9 představila první profesionální ženský VALORANT týmu. Tým bude, stejně jako jeho mužské protějšky, soutěžit v prvním oficiálním turnaji s názvem First Strike. Pod původním názvem MAJKL už tento ambiciózní celek stihl před měsícem vyhrát největší ženský turnaj.
C9 White
C9 White

O Cloud9 se v poslední době nejvíce píše ve spojitosti s jejich CS:GO "Kolosem", světoznámá organizace se však nejaktivněji letos angažuje na poli VALORANT, aktuálním hitu od společnosti Riot Games. Až dosud Cloud9 zaměstnávali americkou a korejskou sekci, týmové označení však nově musel pozměnit třetí akvizicí. C9 se rozhodli dát šanci prvnímu profesionálnímu VALORANT týmu, jehož členy jsou samé ženy. V blížící se kvalifikaci na velký turnaj First Strike uvidíme hlavní americký tým pod názvem Cloud9 Blue, zatímco ambiciózní ženská sestava bude v těžké konkurenci bojovat jako Cloud9 White. Žádné zbytečné odlišení jen pro to, že jde o ženy.

Kristin Salvatore, marketingová viceprezidentka Cloud9, se k utvoření ženského týmu vyjádřila takto:

Máme dva soutěžící týmy. A náš cíl je mít vlastně jeden tým, složený z nejlepších hráčů. Zakládáme ženský tým a naším cílem je rovnost. Cílem je spravedlnost v odměňování. Plně však chápeme, že abychom se tam dostali, musíme se ujistit, že vytváříme a podporujeme příležitosti pro ženy. Nyní neexistuje rovnost, což znamená, že máme na čem pracovat, abychom se tam dostali. Konečným cílem je to normalizovat natolik, aby se to neobjevovalo v novinách.

Hráčky nové Cloud9 sestavy se již dobře znají a nejde o náhodně poskládanou sestavu. Tým v čele s Melanií "meL" Capone dosud společně hrál pod názvem jménem MAJKL a na kontě má triumf z největšího ženského turnaje FTW Summer Showdown, kde se mimo jiné představila i Češka žijící v USA, Jana "jance" Kozáková. Na tomto turnaji si hráčky připsaly výhru 25 tisíc dolarů, což je ale teprve začátkem jejich cesty, protože se nehodlají omezovat čistě na ženskou scénu. Ve zmíněném letním showdownu ještě jako MAJKL zametly s Dignitas Female, svého času elitním CS:GO týmem, dnes hrajícím VALORANT. Když k tomu přičteme ještě fakt, že většina týmu dosáhla ranku Radiant a katsumi se dokonce umístila v TOP 100, tak jsou všechny ambice zcela oprávněné.

Celá sestava ženského týmu Cloud9 White:

 Kanada Melanie "meL" Capone 
 Spojené státy americké Alexis "alexis" Guarrasi
 Spojené státy americké Annie "AnnieDro" Roberts
 Kanada Jasmine "Jazzyk1ns" Manankil
 Spojené státy americké katsumi

Štítky: Cloud9