Přejít k hlavnímu obsahu

Facebook představuje Cloud Gaming pro Android a web

28. 10. 2020 | 15:50 Všechny hry
Facebook v tichosti a v určených oblastech spustil vlastní verzi gamingového cloudu pro beta testování. O co přesně půjde?
FB
FB

Světoznámá společnost se rozhodla následovat kroky dalších, jako jsou Google, Microsoft, nebo Amazon, který minulý měsíc představil svou vlastní cloud gamingovou službu jménem Luna, a oznámila svou vlastní verzi cloud gamingové služby. 

Facebook Gaming již spustil několik cloudových her v aplikaci Facebook a v prohlížeči. Beta verze této služby je zatím k dispozici v některých státech USA, jako Kalifornie, Texas, New York, New Jersey, Connecticut a dalších. Na rozdíl od svých předchůdců nebude cloudové streamování Facebooku samostatnou službou s vlastním jménem a značkou, nýbrž funkcí Facebook Gaming, s cílem bezproblémové integrace do jejich zavedené herní platformy.  

„Pokud svou práci odvedeme dobře, ani si nevšimnete, jak hry dorazily,“ uvedl Jason Rubin, viceprezident hraní. Zdůraznil také, že nechtějí „slibovat až příliš a dodat málo“, čímž narážel na začátek Google Stadia od Googlu, který byl zklamáním. „Věříme v dlouhodobou budoucnost cloudových her, nebudeme se vás ale snažit ohromit zázraky našich datových center, kompresními algoritmy, rozlišeními nebo snímky za sekundu,“ objasnil jejich přístup k technologii streamování her.

Facebook uznává důležitost hraní na počítačích a konzolích, nechce je tudíž nahradit cloudem, nabízí však další příležitosti a způsoby k hraní her. V duchu jejich pomalého a pečlivého přístupu bude první sada her, kterou nabízejí, většinou typem her, jež jsou na Facebooku již oblíbené – F2P mobilní hry. Ty by neměly mít problémy s latencí způsobenou streamováním. Zároveň upozorňuje uživatele, že služba je stále pouze v beta verzi, pokud se objeví problémy a závady, uživatelé by měli hlásit každý problém, s nímž se setkají.

Pro tento týden jsou dostupné následující hry: 

  • Asphalt 9: Legends od Gameloftu
  • Mobile Legends: Adventure od Moontonu
  • PGA TOUR Golf Shootout od Concrete Software, Inc.
  • Solitaire: Arthur’s Tale od Qublix Games
  • WWE SuperCard od 2K

V následujících týdnech plánují přidat další hry a slibují rozšiřovat pomyslnou knihovnu dostupných her, a to různými žánry a zkušenostmi. V současnosti se soustředí na sport, karetní hry, simulace a strategické hry. V roce 2021 by se měla cloudová nabídka rozrůst o akční a dobrodružné hry.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Facebook Gaming