Přejít k hlavnímu obsahu

Představení dalších pěti účastníků MČR 2020 v PUBG: Zaútočí někdo ze střední třídy na medaile?

2. 11. 2020 | 21:48 PUBG: Battlegrounds
Do nejdůležitější PUBG akce celého roku nám zbývá méně než měsíc. Koncem října jsme si představili první pětici kvalifikovaných týmů a nyní se dostáváme na druhou várku, konkrétně účastníky z 7. až 11. pozice celoroční kvalifikace. Najdeme mezi těmito pěti celky aspiranty na medaile?
Vodafone MČR 2020 v PUBG
Vodafone MČR 2020 v PUBG
11. Cyber Gaming

 Česká republika NX
 Česká republika Yabadaba
 Česká republika TR0G
 Česká republika JumbiKK

Cyber Gaming se na Vodafone MČR 2020 kvalifikovali ze stejné příčky, na které na loňském finále v Brně skončili. Z tehdejší sestavy však setrval jediný hráč, a to kapitán NX. K tomu se již začátkem sezóny přidal TR0G, zbylí dva hráči se přidali až v posledních dvou měsíčních sérii. Cyber Gaming do celé sezóně vstoupili vyhraným turnajem, na který v dubnu navázali dokonce i vyhraným finále. Výsledkově to ale postupem roku začalo skřípat a přišly vynucené změny. LuckyBunny i zderA se však uchytili jinde a proti oběma se CG na MČR postaví. Z hlediska posil se jim podařilo ulovit JumbiKKa, který ještě jednou nepověsil myš na hřebík, což je dobře – po individuální stránce se totiž může rovnat domácí špičce, což potvrdil na finále poslední měsíční série, kde dominoval. O vyladěnou týmovou souhru se však bojíme, takže více než střed tabulky se od Cyber Gaming neočekává.

10. Sazka.BRUTE

 Česká republika J3rdie
 Česká republika n0rtic
 Česká republika Cudri
 Česká republika Dedrix

Profesionální organizace Sazka.BRUTE představila novou PUBG sestavu letos v březnu. Když si její složení porovnáte s tím dnešním, tak v ní stále působí dva hráči. Společná historie J3rdieho a Cudriho však sahá až do loňského roku, na Vodafone MČR 2019 se představili v barvách REViTAL Gaming. N0rtic se ke zmíněnému duu přidal s červencovou sérií a tým od té doby ani jednou nebyl mimo body na žádném našem turnaji. Svým umem k tomu přispěl i Dedrix, který se letos škrábe scénou nahoru a po rozpadu tehdejších Universe zakořenil už v létě právě tady v BRUTE. Nejlepší formu měli hned po zkompletování současné sestavy, když vyhráli dva týdenní MČR turnaje v řadě, závěrečná říjnová série už oproti tomu byla spíše průměrná. Aktuální zmar a nevalnou formu potvrdil i nedávný turnaj od Grunexu, kde BRUTE jako jedni z mála účastníků MČR nepostoupili do finále.

Vodafone MČR 2020 v PUBG
9. Gunrunners.AOC

 Česká republika aNTHRAx
 Česká republika pulsEEE
 Česká republika zderA
 Česká republika Kr0g

I ve třetím případě tu dnes máme celek, který od začátku sezóny stojí na dvou pilířích. PulsEEE a aNTHRAx odstartovali sezónu jako ESCAPE FROM LOBBY a v dubnu zamířili pod křídla Gunrunners.AOC, organizaci mistrů ČR z roku 2018. V sestavě se kromě nich nacházel například i český fotbalista Michael Lüftner, na finální, dnes známé složení se však čekalo. Kr0g a zderA se k týmu totiž přidali až na závěrečnou MČR sérii, takže ve výsledku jde o jeden z novějších týmů, u kterých není dostupných tolik společných dat. Pokud se ale podíváme na onu poslední sérii, tak v jejích kvalifikacích se dvakrát umístili na čtvrtém místě svého balíku a vše zakončili pátým místem ve finále. Z hlediska individuálních kvalit na tom byl nejlépe zderA, nicméně co to bylo platné, když podobně jako BRUTE se v nedávné Grunex sérii nedostali do finále a aktuální formu tedy dobrou neprokázali.

8. Eclot Gaming

 Česká republika Majkl
 Česká republika TIXI
 Česká republika Grendys
 Česká republika luckyBunny

Pokud bychom z našeho druhého preview měli označit jeden tým jako kandidáta na medaile, tak to budou právě hráči Eclot Gaming. Paradoxem je, že současně jsou i těmi, kteří se začali skládat až v průběhu sezóny. V šestém turnaji roku spolu poprvé zabodovali TIXI a Grendys, když společně posléze se svým týmem MakeSomeYayi zamířili do Universe. Letní rozpad ale znamenal přesun do ECLOT, kde na ně již čekal Majkl. Když se k tomuto triu později přidal ještě luckyBunny, tak vzniklo opravdu úderné seskupení, které si nemusí dávat nízké cíle. V poslední měsíční sérii uhráli jedno první a jedno druhé místo, která měla shodné to, že nejostřeji to pálilo Grendysovi. Formu ECLOT potvrdili také v Grunex sérii, kde v nabité konkurenci obsadili parádní třetí příčku. Ze šesti her se jim povedly dvě, takže pokud ještě doladí detaily, tak mohou s poklidem aspirovat na medaili.

7. FADEE Gaming

 Česká republika Klimson
 Česká republika Duff
 Česká republika Libuska
 Česká republika FreeKill

Desítku představených týmů uzavře organizace s dvěma noži v logu. FADEE Gaming zažijí na Vodafone MČR v PUBG svou premiéru a spoléhat budou na opravdu zajímavou všehochuť. Od vstupu FADEE do světa PUBG v týmu působí Klimson a Duff, zbytek sestavy se v průběhu sezóny ještě postupně ladil. Pokus byl dokonce hrát se Swepsem z Bulharska, ve finále však přišel návrat k českému složení. Ulovit se jim totiž podařilo dva ostřílené borce. Libuska necelý rok a půl své kariéry spojil s Gifted Gaming, FreeKill pro změnu obrazil několik elitních organizací, vybojoval bronz na loňském MČR a dlouhodobě působí i v zahraničí, takže jde po právu o obávaného střelce. K týmu se však přidal až v samém závěru sezóny, takže největším otazníkem v boji o vysoké příčky bude to, jak dobře se FADEE dokáží sehrát. Srovnání společného myšlení a konzistence může být klíčem k úspěchu.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.