Přejít k hlavnímu obsahu

RybkaPipka po postupu na MČR: Cítím se jak jarní rozkvetlá loučka

7. 11. 2020 | 11:04 Hearthstone
Samsung Last Call je za námi, dokonce jsme si ho už i stihli shrnout, a dnes se za ním tak ohlédneme vůbec naposledy. Možnost ho zhodnotit totiž nyní dáváme jednomu z postupujících, Michalu "RybkaPipka" Rybákovi z Inaequalis.
Rybka
Rybka

Ahoj, jako první ti musím pogratulovat k úspěchu. Jak se po něm cítíš?

Jsem rád, že koronu mám už za sebou a aspoň něco cítím – úžasný pocit samozřejmě, cítím se jak jarní rozkvetlá loučka.

Tobě k postupu dokonce stačila nedělní část, v té jsi totiž zvládl ovládnout svoji skupinu. Čekal jsi, že postoupíš přímo jako vítěz?

Nečekal, myslím, že naše skupina byla nabitá jak žádná jiná, byla třeba nutná dávka štěstí, naštěstí jsem byl velký oblíbenec pana profesora Křiklana a v soutěži jsem vybojoval to tekuté. Velký doušek jsem vyžunknul ve chvíli, kdy jsem netrefil finální ránu v bitvě, a soupeř mi tak minutí poslušně oplatil.

Jak bys tedy své působení v turnaji shrnul? 

I Mistr tesař se někdy utne (směje se). Za některé hry jsem si říkal: „Ty jo, Rybko, ty to sekáš jak za mlada!“ Ale po chvíli se ukázalo stáří a skleróza, aby se zas následně probudil starý pardál, který má pod čepicí a přehrává své soupeře. Nahoru, dolů a zase nahoru. 

Jak ses vůbec připravoval, jak probíhal výběr decklistů?

To bych raději moc nerozváděl, je možné, že tuto tajnou metodu budu muset využít i na samotné finále. Ale řekněme, že roli hrály jisté stránky, tabulky a jistota lektvárku, který mě hřál na bedrech. 

RybkaPipka

V současné metě se odehraje i MČR, jak máš v plánu trénovat na něj?

Plánuji přečíst nějaké dobré knihy, které podpoří moji mysl. Určitě zvolím i basketbal a badminton jako fyzickou přípravu, která je neméně důležitá. Zároveň už jsem zaúkoloval své Rybičky a Morčátka jako specialisty na určité balíčky a věřím v jejich dobře odvedenou práci jako vždy. Například Morče Illidan má neskutečný přehled v hraní Demon Huntera a je to právě on, kdo zařadil poprvé Pen Flingera do svých decklistů. 

Když se teď na chvíli zaměříme přímo na tu metagame, vyhovuje ti ta současná? 

Není špatná, ale začíná být už lehce ohraná, těším se na svěží vítr. Byl bych rád, kdyby vánek odnesl balíčky, jako jsou Bombič obecný a aktuální Ukradnu ti všechno kněz. 

Když už jsi tu problematiku ohledně Pen Flingera nakousnul, myslíš si, že by tato karta měla dostat nerf?

Moc mě nenapadá, jak kartu nerfnout. Paladin by bez ní byl skoro nehratelný a u DH je to jen taková třešnička na dortu, asi bych ji tolik neřešil. 

A co říkáš na tu metu, co nás čeká, jak se ti líbí zatím odhalené karty z nové expanze?

Zatím jsem mimo obraz a realitu, nechám se ještě překvapit později.

RybkaPipka

Teď zpátky k MČR, proč ses vůbec rozhodl o něj letos usilovat, když už jsi vlastně kariéru aktivního hráče pověsil na hřebík? 

Nevím, jestli se dá říct, že jsem o MČR vyloženě usiloval, počítal jsem s tím, že si vypracuji pozici komentátora, nicméně až příliš mnoho stížnosti v chatu a zpráv na zákaznické podpoře PLAYzone nejspíše zazdilo mou kariéru, a tak přišel plán B – urvat pro Inae rodinu nějaký ten úspěch a ukázat, že i rekreační hráči mají co nabídnout. 

Máme to tedy snad brát jako dlouhodobý návrat na scénu, nebo se příští rok budeš opět ukazovat zase spíše jako komentátor? 
 
Hodně záleží, jestli se mi povede získat obraceč času. Time will tell. 

A na závěr – jak si na MČR věříš? 

Nevěřím, lahvička tekutého štěstí už je fuč, a nebudeme si tak malovat med kolem pusy. Každopádně štěstí přeje připraveným, že? Na rozloučenu bych chtěl ještě poděkovat všem za podporu a speciálně svému týmu Inaequalis za dlouholetou nekonečnou podporu, vy víte, že bez podpory to nejde.

miluju videohry a hlavně ligu legend